päronkaka med mintchoklad

en saftig kaka med goda päron och en söt mintchoklad! en riktigt enkel kaka som smakar lika bra ensam eller med vaniljsås till!
 
ingredienser:
75 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
ca 4 päron
100 g marabou mintkrokant
1 msk oboy
 
1. sätt ugnen på 175 grader
2. klä en rund 24 cm springform med bakplåtspapper smöra och bröa kanterna
3. smält fettet och häll i mjölken och vaniljsockret, kärna ur och skiva päronen, hacka choklad
4. vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp, tillsätt mjölkblandningen, blanda nu med en vanlig handvisp t.ex en ballongvisp.
5. blanda i mjölet blandat med bakpulver, blanda försiktigt. häll sedan över cirka 1/3 av smeten i en annan bunke, blanda ner den krossade chokladen och oboyen med en slickepott eller en sked, häll i botten på formen,
6. lägg päronskivorna omlott runt om ovanpå chokladsmeten, häll sedan över övrigt smet.
7. grädda i ugnen ca 50-60 minuter känn med provsticka så att kakan och fast.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0