Provar Ikeas muffinsmix

Ja detta blir ett inlägg med 2 prover egentligen.. jag provar en muffinsmix från Ikea och att redigera ett litet videoinlägg.
 
 
 
Var på Ikea igår och hittade en muffinsmix för chokladmuffins. superenkla instruktioner så jag var bara tvungen att prova!
man skulle hälla 2.5 dl 40gradigt vatten direkt i förpackningen och skaka ordentligt, dock så funkade det inte så bra för mig så jag fick blanda om med en visp också.
sen var de bara att hälla i muffinsformar och in i ugnen 200 grader i 15 minuter!
de slutliga betyget blev 4/10 :)
 

#refunderbuzz

Är just nu igång med en ny buzzador kampanj som passar mig perfekt. Jag provar refunder. Det är en sida som ger återbäring när man handlar på nätet. Jag som älskar att handlanpå nätet!! :D 
Jag registrerade mig och laddade ner deras refunder-knapp. Den gör så att man inte glömmer att registrera köp man gör på hemsidor som är kopplade till refunder. Kanon bra ju!
jag beställde lite grejer från lyko. Kort efter att jag färdigställt ordern såg jag att det var pengar påväg in på mitt refunderkonto. Dock så tar de lite tid innan de är helt tillgängliga. Dock så fick jag 100kr extra i återbäring för att jag är buzzador och de pengarna kunde jag skicka över till mitt bankkonto direkt. Jag var ganska skeptisk och nervös inför hela, skicka pengar grejer, men de gick snabbt och smidigt! Ny Favorit hemsida för mig som handlar mycket på nätet :D 

Squash "pasta"

Superenkelt, nyttigare alternativ till vanlig pasta!
Räcker till ca. 2personer
 
2 små morötter
0.5 färsk broccoli
1 squash
 
1. sätt ugnen på 200 grader
2. skala och dela morötterna i mindre bitar, skölj broccolin och dela i mindre bitar. häll lite olja i en ugnsform, lägg grönsakerna i formen och sätt i ugnen.
3. skölj och skala squashen. 
4. använd sedan potatisskalaren till att göra lång "band" av squashen, som liknar bandspaghetti. 
5. läggde i en skål häll på lite olja, pizzakrydda, salt och lägg in i ugnen tillsammans med morötterna och broccolin som har fått gå i 5 minuter redan. 
blanda om squashen några gånger under tiden. efter ca 15 minuter är grönsakerna klara, servera med exempelvis köttfärssås! :)
 
 

Kladdkaka med mintganache

här kommer ett recept ni inte får missa!
En kladdig, mintig, chokladig underbar dröm!
 
ingredienser:
150g smör
3 ägg
4,5 dl socker
2,25dl vetemjöl
6 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
 
1 dl vispgrädd
100 gram odense mörk choklade med mint
odense chokaldspån som dekoration.
 
1. sätt ugnen på 175grader.
2. lägg smöret i en microsäker skål och smält smöret i micron.
3. vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
4. tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och vispa ihop hastigt. tillsätt det smälta smöret och vispa ihop snabbt till en slät smet.
5. häll smeten i en 20x30cm fyrkantig form som är täckt med ett bakplåtspapper.
6. låt stå i ugnen mellan 20-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den!
 
under tiden kakan är i ugnen så hackar du chokladen, lägger i den och grädden i en plastskål. ställ in i micron och kör på medelvärme i 10 sekunder, ta ut-rör om-ställ in igen! gör om detta några gånger tills chokladen smällt. ställ sedan ganachen i kylen.
 
När kakan har svalnat så brer du ut ganachen över kakan och dekorerar med chokladspån! MUMS!
 
 
 
 
 

#bakabuzz

Jag har fått chansen att prova lite olika saker från odense!
följande saker har jag fått prova:
odense Figurmarsipan ca-pris 20kr st.
odense marsipanlock ca-pris 40kr st.
odense choklad mörk71% fairtrade ca-pris 22kr st.
odense mörk choklad mint ca-pris19kr st.
odense choklad chunks och odense chokladspån ca-pris 19kr st.
 
mintchokladen använde jag till en ganache ocanpå en kladdkaka som jag också dekorerade med chokladspån.
måste säga att jag är supernöjd med chokladen, himla god smak och den smällte fint i grädden till ganachen!
 
 
choklad chunksen hade jag i ett gäng nutellacookies. fina bitar av choklad i kakorna blev det! nöjd! :)
 
 
choklad chunksen och spånen använde jag även som tillbehör till glass! MUMS!
 
 
Över till marsipanen, den är jag tyvärr inte alls nöjd med! jag har tidigare provat marsipanlock men inte gillat de och gav det en ny chans. Locket var superlitet, svårt att hantera, kladdigt, och sprack så fort man försökte få de på plats! NEJ jag kommer inte köpa sådana lock själv! 
Figurmarsipanen bra i smaken, Johan älskade den, lite kladdig att försöka modellera med, men några rosor blev det.
 
 
 
 
försökte till och med kavla ut den.. de gick inte
 
 
 
 
 
 
 
Slutligen, jag är supernöjd med chokladen kommer absolut att köpa igen! marsipanlocken, ett stort NO NO! figurmarsipanen ja men i nödfall absolut!

rosor

Jag fick hem lite rosor så jag tänkte göra nått fint av dem. 
Hällde upp en massa vatten i en stoor skål som jag fått av en kompis och sen snittade jag alla rosorna ganska högt upp och lät de flyta, rosorna slog ut jättefort när de hamnade i vattnet och jag tycker de blev jättefint.

Jag provade också att ha vatten i ett stort vinglas och la i en ros där i, blev supersnyggt. :) 



oj förlåt

Nu har jag varit dålig med bloggandet igen. Har haft ont i min mage till och från så jag har varit omotiverad. 
Jag och johan var hos en kompis i torsdag, han bjöd på god mat och vi spelade spel. Från fredag så har både magen och näsan varit ganska okej dock ikväll så krånglar den.

Har för övrigt varit på två konfirmationer idag. Mariakyrkans och mina egna på jobbet. Å de e nästan så man får en lite tår i ögat när man tänker på att de nu är dags att släppa iväg dessa fina ungdomarna för att invänta en ny konfagrupp till hösten. Ser ju dock fram emot nästa grupp också.

provar baby foot steg 2 (VARNING FÖR ÄCKLIGA FOTBILDER)

Det har gått 4 dagar sen jag hade baby foot sockarna på mig. 
Idag på jobbet så kändes de som om de var ludd i sockarna, jättemycket ludd! Men oj var kommer de ifrån. Så jag gick undan för att plocka bort luddet.. ser då att det är inte ludd, de är en massa torr hud från min häl.. men hjälp! 
Såhär äckligt ser det ut nu ikväll.. en massa död hud än så länge ser det ju "bra" ut, det är fint under allt det äckliga och jag ser fram emot resultatet. Jag återkommer :) 
Jag ber om ursäkt för den äckliga bilden!! 

instagram

Jag finns på instagram för er som vill följa mig där. Marina.litetkex :) 


Dålig dag

Jag ska inte gråta mer jag lovar.. 
har precis pratat med vårdcentralen, mot min egen vilja då Johan mer eller mindre tvingat mig. Har man symtom på magsår så ska man tydligen ringa vårdcentralen tycker han.. 
Jag tycker vanligtvis att det är jättejobbigt att prata om hur jag mår och när man ringer till vc så måste man jag häva ur sig allt, i mitt fall: vad jag ätit, var i magen jag har ont, om jag varit på toa, hur min avföring ser ut, hur jag mår nu, om jag stressar, om jag kunnat äta, med mer. Och jag avskyr verkligen att prata om sånt så tillslut hörde jag knappt mig själv för tårarna bara sprutade.. 
jag hade även önskemål om läkare då jag haft sånna problem med deras läkare innan och det var tydligen inte enkelt heller.. telefonisten jag pratade tyckte absolut att jag skulle träffa en doktor så snart som möjligt eftersom mina symtom kunde tyda på magsår eller en blödning i magsäcken (jag är tjej jag borde väl vara van vid att blöda ofrivilligt?)
nej men i alla fall så fick jag en tid till önskad läkare nästa vecka och jag fick lova telefonisten att jag absolut skulle ringa akuten ifall det blir värre, t.ex om jag började kräkas blod. . (Återigen det där med ofrivilligt blödande?)
Jag har nu slutat lipa, fått en tid till doktorn på måndag, har ätit en macka och lugnat ner mig. 
Måste ladda upp inför dagen helt enkelt.. 


Grattis Johan

Idag fyller min älskade sambo 26år. Grattis till dig! :) 

Lever

Livet kan tänkas vara blott en dröm, snart kanske man vaknar och där står man utan allt. 
Kanske är livet en mardröm, man kämpar för att vakna och hittar sig själv med svetten i pannan och tårar i ögonen, skrikandes på hjälp. Du fick en chans till att försöka.. 

Provar baby foot steg 1

Då provar man baby foot. Ska ha på mig dessa plastsockar 1 tim. När de gått 1 tim så ska jag ta av sockarna skölja och tvätta av fötterna med en ph-neutral tvål. Sen om 3-7 dagar ska an massa död hud lossna från mina fötter. I förpackningen fick man även 6 tejpbitar för att vika in och tejpa fast de på sockarna som är över, sockarna är nämligen jättestora. 
Första tanken: de luktar lavendel, jag trodde verkligen de skulle lukta jättestarkt men de gjorde de inte. Jättekladdiga enorma sockar i plast. Jag ät skeptisk som vanligt. Sitter med dessa på just nu och känner att det nästan sticker lite i denna ena foten, men bara den ena. Man skulle göra ett litet test genom att ta lite av gelen på en tops och sen sätta på foten 1tim för att se ifall fötterna reagerar negativt. Det gjorde jag och det hände inget så jag försöker strunta i de lilla sticket. 
Återkommer senare hur de gick. :) 

övertala sig själv!!

Vi skrev en "att göra lista" imorse, om vi fullföljde den skulle vi belöna oss själva med en spelkväll.
snart är listan klar och vi är nöjda! 
Köket städat! Toan städad! Tårtan tills imon nästan klar! Alltanen städad! Tvätten på gång! Promenad kvar sen!! Spelkväll :) 


jaktmässa

Jag är inte särskilt intresserad av jakt egentligen men johans familj bjöd med oss till jönköping och elmia game fair. 
De har varit ganska trevligt, god mat och fint väder. Jag köpte två kokböcker och lite godis. :)


Johans bror hade sina två små barn med sig. Jag blev barnvakt till den minsta och fick köra runt med barnvagn. 

en vanlig dag på jobbet.

Ja men visst har jag världens bästa jobb. 
Vi hade "torsdagshäng" idag med ungdomsgruppen. Vi sjöng på en gudstjänst, åkte på roadtrip, åt brunch nybakade scones, fikade, spelade fluxx och åt pizza! De är fantastiska de där ungdomarna de förstår inte hur mycket energi de skänker mig. 


 
Solen skiner, livet leker. Love life. 

Små tårtor till stort..

Vilken dag! Gick upp vid 6 för att göra smörkräm.. jag kommer till varför snart.
jag började jobba vid 8.30, planerade bland annat inför höstens konfirmander. Slutade vid 16 för att åka till drillträningen, alla var sena träningen blev halvoseriös sen stressa hem inför en tårtprovning!! 
Jo men visst, ett supertrevligt par var här inför en bröllopstårta i sommar! Längtar :) 


Att ta tag i saker

Hemkommen från lägret, har haft det himla trevligt, känns nästan lite ledsamt att deras konfirmation är så nära och de ska lämna oss. 

Det var dock skönt att komma hem, läger tar på en och man blir rejält trött även om det är roligt. Jag kom hem med tanken att jag vill ta en promenad, trots att jag har ont i min fot. Så fort jag kom innanför dörren så blev det soffläge, peppen att ta sig ut som bortblåst.. 
Vi åt mat och sen kom lusten tillbaka, så de var bara att på med skorna in med lurar i öronen med go musik och börja traska.
Det var verkligen helt underbart väder. 


vackra skåne

När vi anlände till lägergården var de himla fint väder. vi fick supergod mat, kändes inte alls som lägermat, mycket bättre. Vi spelade senare cykelslangsbrännboll, en variant på brännboll där man istället för att skjuta iväg en boll med slagträ så kastar man iväg en cykelslang och lyra kan man ta genom att få slangen runt armen, benet eller runt hela kroppen. De blev sedan lekpass, kvällspromenad, aftonbön där jag berättade något personligt om mig själv och sen blev de tandborstning och till sist sovdags äntligen. 





Då var man i farten igen!

jaha då sitter man i buss igen och på väg till nästa Destination. -> heljarödsgården i närheten av höganäs. Det är konfaläger på gång med mina egna konfirmander, mina absolut första egna som anställd. Himla roligt ska det bli, 13 fantastiska konfirmander, prästen och kollegan Jörgen och vår frivilliga konfledare Pernilla. 


Lyko

Jag beställer en hel del från internet och när jag började så tyckte jag det var lite bökigt, så jag tänkte jag kunde kanske hjälpa er! 
Så jag kommer lägga ut när jag beställt från olika sidor och berätta lite om hur det funkade. :)
En snabb beskrivning, Lyko är en hemsida med blandade hårvård och skönhetsprodukter. Ni kanske har sett deras frisösalonger bland annat. jag håller jus tnu på med min 2:a beställning där och tänkte visa det jag köpte första gången. 
När man har tryckt hem allt man ska ha går man till kassan, där kan man välja 4 olika fraktsätt. DB schenker som kostar 9kr, Posten 19kr, ekonomifrakt 0kr och avhämtning i Vansbro. tilläggningsvis så vill jag säga att det är väldigt bra att de har olika fraktsätt och att det absolut inte är dyrt att få hem ett paket. jag valde DB schenker sist. jag skickade iväg beställningen en torsdag kväll, fick mitt paket onsdagen därpå.
Nästa grej du får välja är betalsätt, Faktura 29kr, kortbetalning eller delbetalning. Jag väljer alltid Faktura om det finns som alternativ, speciellt om jag aldrig har handlat där innan, det tillkommer en fakturakostnad på 29kr men jag tycker de pengarna är värt det ifall man inte har beställt innan, då ligger man inte ute med några pengar förrän man får sina produkter.
du ska sedan skriva in alla dina adressuppgifter och bekräfta beställningen.
KLART!

Jag gillade deras sida, det var enkelt att hitta och priserna var bra. Några saker jag tyckte om var att fraktpriset var absolut bättre än på många andra ställen, man får också bonuspoäng när man handlar så att nästa gång man handlar kan man få lite rabatt och rabatt är alltid trevligt. 
 
Detta är allt jag köpte.
 
Jag beställde också en lykobox nr 21 som är en "överasknings" box med blandade provprodukter, efter att ha sett andras åsikter om denna funktion så var jag lite nervös över vad jag skulle få, några hade fått jättelite saker i och några hade fått massvis. Så till min förtjusning så var det ganska mycket i min box och jag ser fram emot att prova sakerna. Lykoboxen kostade 99:-
Såhär såg lykoboxen ut.
 
Allt detta innehöll min lykobox nr 21
 

Tjej borta nu hemma

Förlåååt! Jag har inte bloggat på några dagar men jag har varit på läger med Mariakyrkans konfirmander söndag - onsdag. Vi har seglat med Elida, en kristen segelbåt. Jättedåligt väder nästan hela tiden men idag när vi seglade hemåt så blev vädret bättre och solen tittade till och med fram lite. Jag har för övrigt lite inlägg som väntar bland annat ett inlägg om min buzzador kampanj jag håller på med :) 
kram på er!

Ett av mina intressen

Sällskapsspel!
jag har kommit att älska sällskapsspel, alla möjliga sorter, gärna strategispel. Vår kompis Tomten, eller Markus som han också kallas, han har runt 50 olika sällskapspel. 
Jag, Johan, Tomten och Ulf är väl de som brukar träffas och spela, den senaste tiden har det blivit mer avancerade spel. Jätteroligt :) 
Bilderna är från igårkväll och idag.
 
 
 

RSS 2.0