helg

ja då var helgen snart slut då... sovit kass.. magen åt helvete och huvudvärk. . mög kan man säga.. Här kommer dock lite bilder på helgen :)
jag igår..

brownie i en kopp


surdegsbaguetter. .

durumpizza gjord på surdeg

och till sist lilla Doris :)






hund

då har man blivit med hund..
vi ska låna lilla doris å se hur de är att ha hund



bakar :)

håller på att göra päronkompott till en tårta, har aldrig gjort de innan så vi får väl se hur de går!
tårtan är bara ett prov, ingen som ska ha den alltså, så jag behöver ju inte oroa mig över de i alla fall :)
håller också på med ett nytt surdegsbröd, denna gången blir de honungsbröd!




God morgon

ja då var de redan torsdag! tiden går så otroligt snabbt verkligen. . önskar att tiden kunde lugna ner sig lite!
vat för övrigt på massage igår, för andra gången, de gjorde så ont.. men förhoppningsvis blir de ju bättre sen med både rygg och nacke. :)
jobbar sista dagen idag innan helg, känns jäkligt bra! är ledig fredag-måndag jobbar igen på tisdag känns nästan lite lyxigt.



Morotsfrallor

Hade några morötter liggandes som jag kände jag behöver använda till någonting och fick för mig att jag skulle göra morotsfrallor! hittade ett recept i Hembakat nr 6/2012 på groda morotskakor och tänkte att dem kunde jag göra! jag bytte ut vissa ingredienser. sedan struntade jag i ena jäsningen och bakade ut dem direkt och lät dem istället jäsa 2 timmar medan jag vavr på drillen, sedan kastade jag in dem i ugnen direkt när jag kom hem! kanongoda :D
 
 
ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
2 tsk flingsalt
3 dl grahamsmjöl
2 morötter
3,5 dl manitoba cream (vetemjöl)
5-7 dl vetemjöl
 
1. smula jästen i en bunke och häll över mjölk som är uppvärmd till ca 30 grader.
2. tillsätt grahamsmjölet. rör om och låt blandningen stå medan du skalar och finriver morötterna.
3. tillsätt morötter och vetemjöl lite i taget. knåda degen ca 5-10 minuter. tillsätt på saltet på slutet.
4. ta upp på mjölat bakbord och forma till 8 st runda kakor. lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite grann. lägg på en bakduk och låt jäsa ca 2 timmar.
5. sätt på ugnen på 230 grader, (210 varmluft) grädda i nedre delen av ugnen i 15-17 minuter.
 
 
de blev verkligen enorma, så vill man ha mindre brödbullar kan man definitivt göra 16 st istället :)
 

Hallonmuffins med kardemumma och smultäcke!

De gånger jag har fikat på expresso house så har jag för de mesta tagit hallon-kardemumma muffinsen dem har, de är fantastiskt goda och jag ville försöka göra något liknande hemma!
så här blev de :)
 
 
ingredienser: ca 12 muffins
4,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk kardemumma
1 dl strösocker
1,5 dl solrosolja
3 ägg
1 dl varmt vatten
0,5 dl honung
2 dl hallon lätt mjölade
 
smuldeg:
ca 30 g smör
ca 3/4 dl mjöl
0,25 dl socker
 
1.sätt ugnen på 200grader.
2. blanda de torra ingredienserna
3. vispa ihop olja, ägg, vatten och honung. sikta ner mjölblandningen och blanda runt försiktigt med t.ex en träslev
4. vänd till sist ner hallonen, blanda inte för mycket!
5. klicka smeten i muffinsformar, fyll dem till ca hälften.
6. nyp ihop ingredienserna till smuldegen, strö denna över muffinsen.
7. grädda i 12-15 minuter :)
 

recept är på gång

ja såhär ser de ut framför datorn just nu.. receptböcker och dylikt med saker jag provat och vill lägga ut här, men varken tid eller ork finns...



bloggfasta?

ännu en vecka och en helg har gått och inget bloggande.. jag borde skärpa mig.. lägger ut lite bilder iaf






happy birthday to..

då var ett sött paket inslaget till en liten tjej som fyller 3 år om några dagar :)





dagens

ja då har man flyttat möbler från farmors lägenhet. ett jävla bök, jag försökte att hjälpa mamma och packa ner porslin men de är möe kvar.


sen har man satt en deg på jäsning så blir de surdegsbaguetter i eftermiddag :)



RSS 2.0