lagat hål i min tand!

då har man varit hos tandis idag, de lagade ett pyttelitet hål i min tand! men även om de var skit litet kostade de fan möe pengar! och den där bedövningen känner jag fortfarande och jag fick den runt 9 i morse! usch usch! men har ätit nu i alla fall, hon sa att jag inte får äta förrän bedövningen har lagt sig men jag var hungrig! hade jag gått nästan 5 timmar :O

lite kärlek till ÖoB

var på öb idag skulle handla lite smågrejer, bl.a mjöl! och där! långt ner på en hylle hittade jag något!! å herregud kan det verkligen vara??? jo men visst de var en 18 cm springform något jag velat ha gansla länge! ååh så roligt! 40 kr! billigt hoppas den är bra med :D

dålig bloggare

ja jo, men jag har faktiskst inte haft tid denna veckan! varje kväll har jag bakat någon form av muffins, då jag på lördag ska tillsammans med min kära svärmor sälja lite grejer på en loppis här i stan, så jag tänkte baka några sorters muffins å sälja där för skojs skull!

resan till götet!

jo men visst var de trevligt! vi åkte kålerado 3-4 gånger, skrattade mycket! åt på pizzabuffen riktigt gott! åt ben and jerry glass till lunch och senare på eftermiddag en bit äppelpaj! hanghai är skön att åka pirrar lagom i magen!
jag vann för första gången i mitt liv en stjärnvinst!! 3.75 kg bilar! :O -det blev ungefär en halv gekåspåse!
för övrigt så började det att regna på kvällen, så det blev inneaktiviter och sedan varsin blå vacker poncho!


jag och johan åkte ju inom Lush också! underbara lush säger jag ju bara, kanonbra personal och en underbar butik! så handla det gjorde vi!
Johan köpte rakkrämen prince då han älskar den! jag köpte en födelsedagspresent till mamma, schampot BIG, ångrar att jag inte köpte en sån till mig med! köpte en stor flaska I love jucy schampo då jag har förälskat mig i den också en ny förpackning retread balsam, älskar ju den också! i påsen ligger två badbomper och i den lilla påsen fick jag en badolja på köpet som tydligen ska lukta körsbär!
 
men de var helt klart en trevlig dag! men jobbigt att de blev så sent! var hemma vid två :S hatar att vara hemma så sent, idag är jag helt utslagen, känner mig nästan bakis! fy föe!
nya tag imorgon, då de e jobb som gäller!

Liseberg!

nu pyser jag och johan till liseberg med hans syskon+respektive! hoppas på en trevlig dag och ber till väderguden att hålla uppe så vi slipper regn!

snabbt inlägg

tänkte bara lägga in ett snabbt inlägg innan jag ska in i duschen, det går bra på jobbet, trevliga människor och trevligt arbete! känns som jag kommer trivas!

nya jobbet!

nya jobbet går ganska bra, missar vissa grejer och blandar ihop smågrejer men det är ju bara andra dagen! trivs än så länge jätte bra dem är grymt trevliga :)

god morgon!

idag börjar jag mitt nya jobb, känns gött ändå, lite vemodigt att lämna köket kommer sakna dem, men nu tar man nya tag och lär sig något nytt! jobbar 10-18 idag så har världens sovmorgon! men jag är uppe och fixar och donar ändå!

Bröllopstårta + doptårtor

min första bröllopstårta någonsin och första doptårtorna någonsin!
jag är nöjd i alla fall! :)
 
 
 
 
 
 
 

Strössel och annat!

beställde lite grejer som jag fick förra veckan!
 
 
 
 precis som julafton :D
 
en hel hög med grejer blev de! :D

jordgubbssylt!!

igår när jag var ledig så gjorde jag lite jordgubbssylt :D doftade jordgubbar i hela huset sen! :P
 

jävla katter!!

jag trivs där jag bor, tycker det är lugnt och skönt och trevliga grannar! men en sak jag verkligen inte gillar det är när någon av grannarnas katt kommer hit och sätter sig i min rabbat eller i mitt trädgårdsland där jag har planterat grönsaker och gör sina behov!! INTE OKEJ! jag blir fruktansvärt arg! äckliga jävla katt!

passiv!

ja jo jag har inte varit speciellt aktiv! men har jobbat mån-sön så har varit helt slut varje dag, men idag måndag är jag ledig! gött som fasen! har inte planerat så mycket för dagen jag tar den som de kommer! :D

ingen sportmänniska!

men jag får väl erkänna de att jag såg faktiskt handbollen mellan sverige och ungern! spännande och ganska intressant faktiskt! :)

en fråga!

vill ni att jag lägger ut receptet på vetebrödet jag gjorde igår?
tänkte om de e intressant eller inte? tror inte jag får något svar men kan alltid prova!

bakar vetebröd!

ja då har man jobbat tre dagar redan, bara fyra dagar kvar att jobba innan jag blir ledig!
jag slutade tre idag så när jag kom hem började jag på vetelängder! den första är i ugnen just nu! :D

har förresten också fått en ny tvättmaskin installerad! :D

första dagen på jobbet ett semestern!

dagen kan man uttrycka ungefär så här: skit kul att vara tillbaka med dem jag verkligen tycker om att jobba med men nu är jag ta me fasen skit trött!!!

Hemma efter två veckors semester!

hej hej bloggen!! länge sen sist! jag har varit på semester i kroatien i två veckor och är nu hemma igen!
jag valde att inte gå ut med i bloggen att jag skulle iväg då husinbrott är ganska vanligt nu för tiden och man vill ju inte välkommna inbrottstjuvar till ett tomt hus!
 
under vår resa så åkte vi bland annat en stor båt till venedig det är där denna bilden är tagen! mer om venedig kommer senare!
 

Sockerfria tårtbottnar!

i augusti ska jag ju göra doptårta, i samband med det ska jag göra en sockerfri bakelse också då en tydligen är diabetiker, så jag har letat efter bra recept på sockerfria tårtbottnar och har hitta ett! här
 
ingredienser:
4 ägg
4 dl sötningsmedel (typ suketter, något som tål värme)
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
½ tsk bakpulver
 
1. sätt ugnen på 200 grader (175 varmluft)
2. dela på äggulan och äggvitan!
3. vispa vitan till ett hårtskum, tillsätt sedan sötningsmedel och äggula under vispning.
4. blanda de torra ingredienserna i en bunke, blanda i detta i äggsmeten men vispa bara så allt blandat sig!
5. häll smeten i en smörad och bröad brödform! grädda i mitten av ugnen 25 minuter
 
när du tagit ut den låt svalna i en bakduk så den blir mjuk på utsidan!
 
jag delade den i tredelar, och delade sen på mitten och tog bort kanterna, så jag fick perfekt storlek för små bakelser!

Hawaiikassler på mitt vis!

jag älskar ananas så detta är perfekt för mig!
tyvärr när jag gjorde denna hade jag bara skivad ost framme så de fick bli de, men jag rekomendera att inte ta de, ta riven ost! den smälter bättre, jag plockad bort min ost!
receptet räcker till ungefär 4 personer.
 
ingredienser:
400 g kassler
1 burk ananasringar
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk cremefraiche(2dl)
1 dl vispad grädde
2-3 msk chilisås
2 dl riven ost
salt, peppar
curry
grillkrydda
 
ugn 200 grader!
1. finhacka löken och dela paprikan i tärningar fräs detta i en kastrull krydda med curry.
2. under tiden det fräser, dela kassler och ananas i mindre bitar, tänk dig att du delar ananasen i 8 bitar, kasslern ska vara lika stora som dem ungefär.
 lägg detta i en form, häll sedan lökblandningen över!
3. blanda creme fraiche med grädde och chilisås, krydda med salt, peppar och grillkrydda tills du är nöjd med smaken, häll den sedan över grönsakerna och kasslern, strö riven ost ovanpå och in i ugnen tills den fått färg ca 20 minuter!
 

RSS 2.0