Inte jättepigg

Jag gick och la mig alldeles för sent igår så att gå upp tidigt idag var inte så roligt.. försökte ändå sminka mig, ibland är de roligt att piffa lite. Känner mig fin idag, det är absolut inte varje dag den känslan infinner sig så jag passar på. :) 


En tvåfärgad knut. 

shoppingdag

Hej. Idag har jag varit ledig, jättrskönt.
Så jag åkte iväg för att shoppa lite vilket jag inte hade gjort på ett tag. 
Jag var ute efter några speciella saker, ett vitt linne, vita handskar till drillen på fredag, inlägg till skorna och jag skulle äta räksallad till lunch. Misslyckat! Det blev inget linne, inga handskar och ingen räksallad.. det blev dock inlägg till skorna.
Anledningen? Hittade inte linnet jag behövde, inte heller rätt handskar och när jag skulle äta så såg jag att de hade fisksoppa med surdegsbröd till. Det var supergott! 
Kram på er!


försöker

Hej!
la ut ett inlägg på facebook. "För varje gilla berättar jag något om mig själv som alla kanske inte vet" det var rätt roligt skrivit 22 saker än så länge och funderar på att göra en tag här på bloggen, kanske till och med i ett videoinlägg, några förslag på tag?

Har för övrigt varit på 2års kalas hos johans brorsson. Vi passade på att käka lunch på burger king. Mums :)


Buzzadorpaket och första videoinlägget!

Här kommer första videoinlägget på bloggen! jag öppnar mitt paket från buzzador, ursäkta för min dåliga videoröst.. tro det eller ej men jag var nervös och fick göra om videon 3-4 gånger. får väl också be om ursäkt för kvalitén .. 
Hope you enjoy! :)
 
 
 
 

heja växjö

Ja till och med jag sitter bänkad framför tvn och hockeyfinalen. Vad har hänt med mig kan man undra? Tja.. är det ett småländskt i final då får man helt enkelt kolla. Och sen är de ju så att johan kollar och jag har inget bättre för mig, jag kanske hämtar mitt headset för att glo på youtube en sväng. Sen vid 20.00 är det ju united states of cakes med roy fares och då tror jag att jag ska pallra mig till datorn och se om det går på play. 


#buzzador

Äntligen så har jag blivit utvald till en ny kampanj. Och denna gången blev de en kampanj för odense marsipan och choklad. Det passar mig kanon så jag väntar på att få hem mitt paket så jag kan börja prova grejerna :) 


My hair is on fire!

För er som inte vet så har jag färgat håret. Dip dyed närmare bestämt. Och det blev rött . . Jag är supernöjd, det ända negativa är, efter att jag färgade håret två gånger efter varann så slet de så mycket på håret att de blivit tunnare.. men det är ju fint i alla fall :) 

nya kärleken!

Nej jag har inte bytt pojkvän. Denna nya kärlek handlar om en grill jag köpte i fredags. Vi har tyckt att grillen vi har är lite för stor ifall bara vi två ska grilla så jag köpte en minigrill. Så nöjd!

149:- på öb har jag för mig. Perfekt storlek med bra handtag på locket så den är enkel att flytta med sig. :) 


städdag

Ja idag är de söndag . . Då var de dags att städa upp röran som byggts upp hela veckan. Inklusive mig själv, ansiktsmask och hårinpackning på gång. Känns slarvigt och dumt att jag inte har tvättat håret ännu sen jag färgade de men jag har bara inte vågat.. jag är rädd att färgen ska sköljas ur.. nu sitter jag dock med hårinpackning och hoppas och ber att färgen ska vara lika fin som den var nyfärgad . . 

nej men..

Ja jag har länge varit en "anti-energidryck-person" jag gillar inte sånt där av olika anledningar .. men eftersom jag hört många som gillar de och för att jag länge varit konstant trött så har jag köpt hem lite olika.. idag blev dey de här två, jag och johan delade på dem för att smaka. 
Nocco var okej, vi tyckte båda att de var nån märklig eftersmak och den var för söt tyckte johan, poäng 6/10 
Sen celsiusen var godare, men johan tycker bättre om red bull sa han. Jag tyckte de var frisk och god men poäng 7/10 


Ledsen.. arg..

Skulle till vårdcentralen idag för att jag har haft sånna problem med min näsa, den är ofta täppt och rinner (utan att jag är förkyld) å nu har jag ju lyckats bli förkyld med.. 
jag var noga när jag bokade tiden att jag ville ha en läkare som pratade bra svenska, eftersom jag så många gånger har har gått hem från vårdcentralen frustrerad och ledsen för att jag inte förstått vad läkaren sagt och läkaren har inte förstått mig.. så jag fick en kvinnlig doktor som de sa pratade bra svenska, så ringde dem igår och vill flytta min tid från 9.00 till 8.45 ja okej tänkte jag inga problem.
jag hade sen inatt en mardröm om att de bytt min doktor utan att förvana mig och jag inte förstod vad doktorn sa.. vaknade imorse och tänkte det att äsch vad tramsig jag är.. 
välbpå vårdcentralen, så redo jag kunde bli visste allt jag skulle ta upp med doktorn. Kommer in till expeditionen lite halv snorig och trött och får reda på att det jag fruktade hade besannats. De hade bytt läkare!! Till en manlig läkare med ett namn jag inte änns kunde uttala... då bara brister jag ut i gråt för jag var så rädd innan, jag var så arg med för de bytt utan att fråga det var verkligen inte okej, fick gå in och prata med distriktssköterskan, varav hon ber om ursäkt för att de bytt doktor och säger "han är bra honom kommer du förstå" så jag försöker lugna ner mig och sluta gråta för att gå in och träffa doktorn, "kom hit igen om de inte skulle funka" sa hon till slut. Hon tyckte nog att jag var tramsig..
jaha jag fick traska bort till läkarens dörr och sätta mig och vänta. Efter en stund så öppnar han dörren och tittar märkligt på mig en minut senare säger han mitt namn.. hej säger jag. Han visar vägen in utan att ta i hand, välkomna eller presentera sig.. jaha okej??
"du kan sitta där" säger han på halvdålig svenska . . Åå nej paniken återvänder till kroppen . . Han frågar saker som jag inte riktigt förstår.. verkar inte särskilt intresserad.. jag svarar så gott jag kan.. vi går in till ett annat rum, han kollar i näsan.. säger att jag ska ta nya allergiprover och jag lyckas få fram att jag vill veta ifall jag har järnbrist. Blev tillsagd att komma tillbaka på måndag för provtagning och jag fick en massa tabletter som jag inte förstod riktigt vad det var precis som att det är enklare att bara skriva ut medicin . . Jaha okej tack säger jag med gråten i halsen och han visar med kroppspråket att vi ska gå ut.. han tar inte i hand denna gången heller . . Å så går han iväg in i ett annat rum. Tack säger jag och nästan springer nerför trapporna och sätter mig i bilen och gråter ännu mer.. jag fick inte sagt allt jag skulle säga... är detta bemötande verkligen okej ? 

bästa barnvakten

Nemen titta här blivande konstnären. :) 
det här är brorssonen som ska vara här tills imorgon. 
Snart ska vi grilla!! 



samlar kraft - och provar nya saker

Hej. 
Idag har jag en hel del att blogga om egentligen för jag har varit så himla arg.. den biten tar jag i nästa inlägg. 
Just nu sitter jag och försöker samla kraft till att orka städa och sedan hämta brorssonen på dagis, för ikväll ska man vara barnvakt. Skoj :)
Har hört mycket bra om celsius energidryck så tänkte prova en.. men jag valde nog fel smak för den här var sådär.. provar också den här marabou med salta mandlar, mmm gott! 


en dag på jobbet

Har gjort sånt där "tråkigt-men-måste-göras" på jobbet idag. Jag har vikit ca 180 lappar och lagt i kuvert och sedan satt adresslappar på.. man blir lite halvknäpp till slut. 
Har nu på kvällen haft messy church, en kväll i månaden där familjer kommer till församlingshemmet och pysslar, sjunger och leker tillsammans, vi har sedan andakt och äter god mat. Jättetrevligt det kom många idag, barnen är så himla söta :) 


Nej.. nu är de sent och jag ska sova. Natt på er. 
Kram <3


jobbmöte och snor

Nehe mina vänner.. har gått i mjukiskläder hela dagen nu var de dags att sätta på sig nått bättre för jag ska en sväng till jobbet för att prata lite på ett möte . Toppen! Speciellt när man snorar så hemskt som jag gör :) 

förkyld

anledningen till mitt nyfunna pepp till att börja blogga igen kan vara mitt missbruk av Youtube! ja alltså jag sitter på Youtube alldeles för mycket.. har hittat en hög med nya youtubers att prenumerera på..
för övrigt är jag jätteförkyld.. förkylningen dök upp i lördags nån gång och idag är det tisdag, vaknade imorse/inatt runt 4 tiden och kunde inte andas.. jag var så vansinnigt täppt i näsan att jag kunde inte andas, det resulterade i en överkonsumtion av nässpray. . på förpackningen står det att man får bara använda nässpray 2-3 gånger/dag.. hehe idag lär det överstiga de antalet.. för jag är sjukt täppt i näsan, när jag senare gick upp vid 8.30 så behövde jag strax där efter nässpray igen för jag kunde inte andas, nu har klockan precis passerat 11 och jag är inte helt täppt ännu, tack och lov! så jag ska vänta några timmar med nästa dos med nässpray i alla fall! men vad ska man göra.. kan man inte andas så måste man ju lösa det på något sätt.. eller? kanske borde ringa sjukvårdsupplysningen och fråga om det här ..

babysshower cupcakes

dessa cupcakes skulle från början vara en mjölkfri tårta.. men eftersom att jag var ovan vid att använda mjölkfria produkter så var jag inte beredd på hur fyllningarna skulle bete sig.. så när jag lagt ihop tårtan så upptäcker jag att den inte håller ihop, den kollapsade totalt.. å nej! så sent på kvällen kom jag överens med tjejen som skulle överraska sin kompis att jag skulle göra cupcakes istället!
så det är en chokladcupcake med mjölkfri vaniljsmörkräm och marsipan. alla dekorationer är handgjorda så klart!
 
måste säga att det var riktigt kul att dekorera de här små cupcaksen, kändes som flera små tårtor liksom, det här kommer jag göra fler gånger :)
 
 
 
 
 
 
 

Livsuppdatering!

Nej men ja, de kanske e dags för en liten uppdatering, några av er som fortfarande läser detta kanske e intresserade!
vart ska jag börja.. sen i september förra året har jag jobbat med nått helt nytt. eller helt nytt är det ju inte.. jag är ungdomsledare/församlingsassistent i en kyrkan utanför stan där jag bor. det är en tjänst på 60%, som från början var ett vikariat då tjejen, som även är en vän till mig, skulle vara tjänstledig. i oktober förra året fick jag veta att jag fått förlängt *yay* och nu detta året förra månaden så fick jag veta att från och med 1 juli i år kommer jag att vara tillsvidareanställd *WIN* :D jag jobbar alltså med konfirmander, ungdomar och barn i kyrkan. så himla roligt!!  jag trivs helt underbart bra!
 
för utom allt de som har varit bra så har de varit lite uppåt och neråt med måendet, jag jobbade förra våren på ett psykiatriboende som timvikarie, efter att jag slutat där efter sommaren så började mitt eget mående att bubbla upp till ytan. så de har varit återkommande ångest i omgångar. ångest som handlat om ensamhet mestadels, vänner som mer eller mindre försvunnit, rädslan för att mista mina föräldrar rädsla för att mista fler av mina vänner även ångest över min kropp då jag gått upp ca 15 kilo..
just nu är det ganska bra och stabilt det går som sagt upp och ner men mestadels bra,
 
tårtbakningen har varit lite sisådär då jag mer eller mindre tröttnade lite förra året då det blev så himla mycket ett tag. men nu är jag väl mer eller mindre igång med att igen! jag tycker att det är kul igen i alla fall!
 
mer update blir det senare, jag ska verkligen försöka att blogga mer för jag saknar min blogg faktiskt!
kram på er <3

Doptårta till systerdottern

min systers minsting döptes i lördags, lilla Joline, så jag fick äran att göra doptårta!
de skulle vara gulligt men tufft, och sötingens föräldrar blev nöjda :)
 
innehåller: ljusa bottnar, glasskräm, jordgubbsmousse, spacklad med vaniljsmörkräm, täckt med marsipan, dekorerad med marsipan och gumpaste,
 
 
 
 
 
 
 
 

järntillskott dag 7

Då har jag användt järntillskottstabletter i 7 dagar. Jag har faktiskt kännt mig piggare. Jag har kännt att jag orkar mer, städat utan problem och det har inte varit uttröttande att bara stå upp. Har heller inte haft näsblod. :) 

Doptårta

Denna söta doptårta innehåller:
Ljusa bottnar, blåbärsmousse, vitchokladmousse. täckt med marsipan dekorerad i sugarpaste!
 
 
 
 
 
 
 

järntillskott dag 1

Jag har varit riktigt trött ett tag och johan kom med idén att det kan vara järnbrist. Så jag köpte hem ett paket med järntillskott. Så då tänkte jag att jag ska återkomma in hit ifall jag blir piggare efter några dagar/veckor. Vi får väl se :) 
Det står på att man som kvinna ska ta 2-3 tabletter så jag tänkte att jag tar 2 ett tag och set om nått händer. :)


RSS 2.0