när rumpan blivit för stor

Mina stackars lager157 jeans som jag köpte för lite mindre än ett år sen.. jag köpte dem för jag skulle börja nytt jobb och behövde ha nått ordentligt på mig.. alla andra byxor hade blivit för små.. nu sitter jag här med jeansen som har gått sönder.. en lång reva precis bredvid bakfickan. . :( 
syns kanske inte så väl men revan är i alla fall 10cm ..

idétorka

Ja ibland så finns de helt enkelt inga idéer på blogginlägg.. har ingen aning om vad jag ska skriva eller så. Planerar dock att göra lite vloggar framöver ifall jag vågar och kan. To be continiued. ☺

Glad midsommar.

Firar midsommar hemma hos mamma och pappa. Sill Och potatis till lunch och grillspett nu på kvällen. :)




smoothies

Har hittat en ny kärlek i livet. Smoothies :)
Superenkelt!


3-4 glas

1/2 minivattenmelon
200g frusna jordgubbar
3-4 msk tropisk juice. 

Dela melonen i mindre bitar lägg i blender tillsammans med juicen. Kör slät.
Dela jordgubbarna i mindre bitar och kör i blender. Häll upp. Färdigt :)


kaos

Usch idag har det blivit för många känslor på en och samma gång så nu borde jag nog gå och lägga mig för att ladda om innan systemet kraschar.. 
empati och ledsamhet över att de hittat den försvunna 17 åringen lisa holm död..
glädje och kärlek när man tittar på prinsbrölloppet och ser så stor kärlek mellan två människor
Sorg över att en figur som präglat ens barndom så mycket som Magnus härenstam har gått bort.
Åter en dag med mensvärk och ont i magen. 
Egen ångest och depp över saker jag inte kan ändra på..
nää god natt 

provar baby foot steg 3

Lite långt efter men här kommer min åsikt om baby foot.

I början var jag ju så klart skeptisk och några dagar efter behandlingen hann "glömma bort" att fötterna skulle fälla. 3-4 dagar efter så började fötterna att fälla något helt otroligt. Det fanns mina fötter överallt, hudlager vart jag än hade varit utan strumpor. Fötterna blev verkligem märkbart finare och det var mycket död hud som lossnade. Tyvärr så finns de fortfarande förhårdnader på fötterna men det hade jag inte förväntat mig att de skulle ta de värsta. 

Jag är nöjd och kommer köpa denna igen efter sommaren då man gått barfota och fått förhårdnader under fötterna. :) 

varmt

Här sitter jag och har ingen aning om vad jag ska hitta på idag egentligen.. har varit vaken sen kl.8 imorse nu närmar sig klockan halv 12.. och jag har bara ätit frukost och provat bikinis idag. Det är ganska varmt överallt i huset så jag har tagit på mig kortbyxor. Man hade ju kunnat gå utomhus i alla fall men icke.. jag är fortfarande inomhus.
johan åkte iväg vid 9 för att fiska idag så jag är ensam. Jag hade ju kunnat försöka städa, tvätta och sånt men känner inte för de, kan vara för att de är just varmt här inne och jättedålig luft så man inte orkar något. 

Igår kväll för övrigt så var de så äckligt varmt i sovrummet och min näsa var supertäppt så vi gick ner och la oss i soffan i källaren, helt underbart!!! 

sommarvärme och mensvärk

Har varit mycket ledig denna veckan, hur skönt som helst, ändå har jag inte bloggat så mycket? Nej det är ju så att inspirationen har väl inte varit på topp samtidigt som jag har haft mycket att dona med hemma. 
Det har varit himla fint väder nästan hela veckan det älskar jag! Speciellt eftersom jag hatar att frysa. Jag har haft lite planeringsarbete på jobbet också inför nästa vecka och inför hösten, ser fram emot kommande projekt. 
Beställde lite grejer från en baksida igårkväll men lyckades så klart glömma en grej.. typiskt mig, tankarna svävar iväg på annat.

Har för övrigt haft nästan konstant ont i magen kombinerat med mensvärk denna veckan. Så jag har varit på hyffsat dåligt humör.. hatar att ha ont. 

När jag kom hem från jobbet idag så skickade Jonna meddelande och frågade om jag var hemma. Så hon kom över och vi satt i solen en stund innan vi åkte till stan köpte vattenmelon, vidare till min mamma för att hämta kniv för att skära melonen med, vidare några övriga ärenden för att sedan sätta sig vid en sjö och äta vattenmelon. Stort tack! Jag behövde nog komma ut lite. 


Avslutade dagen med att jag och Johan grillade och sen myste i soffan framför gladiatorerna. En fin dag trors mensvärken :) 

Tant Fondant

Nu när jag tänkt att jag skulle börja "recensera" och berätta om hemsidor/webbshoppar jag handlar från så tänkte jag att jag bara MÅSTE berätta om Tant Fondant! Tant Fondant är en webbshop som säljer baktillbehör. Helt perfekt för mig som älskar att baka! Jag har tidigare beställt bakgrejer från andra hemsidor som jag absolut kan rekommendera en annan gång men av någon anledning så vill jag börja med Tant Fondant. Det finns verkligen mer eller mindre allt man kan tänka sig behöva till tårtbaket, allt från marsipan, sugarpaste, modelleringsverktyg, penslar, färger mm. Priserna är jättebra tycker jag, absolut bland det billigaste på marknaden och kvalitén är absolut godkänd.
 
 
Hur beställer man på hemsidan då? superenkelt! du klickar på kategorier och sedan kan du bläddra bland allt som finns. när du väl är färdig trycker du på varorna uppe i högra hörnet och sedan på kassa. Här kan du antingen registrera dig som återkommande kund eller beställa som "gäst". jättebra tycker jag om man bara vill prova beställa första gången så slipper man ha ett konto till ifall man verkligen inte vill. Sedan klickar man i betaluppgifter och fraktuppgifter. alltså vem som betalar och vart paketet ska någonstans. sedan väljer du ifall du vill ha paketet skickat med DHL för 59 kr eller hämta upp det gratis i butiken i Örnsköldsvik. Tant fondant har 3 olika betalmetoder antingen kortbetalning, då betalar du direkt med ditt kort. Faktura, då får du en räkning hem och det tillkommer 19kr i fakturaavgift, eller förskottsbetalning via bankgiro eller swish, då betalar du räkningen innan de skickar sakerna.
 
Personligt omdöme: Servicen är kanon, sist jag beställde glömde jag inte grej, det var bara att ringa så la hon på det i beställningen. oftast så har man paketet inom 2 dagar vilket absolut är jättebra ifall man behöver sakerna snabbt. Malin som driver Tant Fondant har en facebook-sida som heter Tant fondant och där kan man fråga henne om olika produkter och rekommendera att de tar in vissa saker. jättenöjd!

revlon nutri color cream

Jag har provat revlon nutri color cream. Eller revlon färgbomb som många även kallat de. Det är en inpackning med färg i kan man säga. Som ni vet så har jag ju tidigare färgat topparna på håret (dipdye) röda. Men nu så har färgen börjat blekna och ser inte riktigt lika snyggt ut så jag ville prova den här inpackningen för att se om färgen blev bättre. Jag använde mig att två färgbomber som jag blandade. 500 purple red och 600 fire red.

Före

På förpackningen står det att man ska ta och kamma i det i tvättat, handukstorrt hår. Låta det va i 3 minuter och sedan skölja ur.
Såhär blev det efter första gången:

En liten skillnad men fortfarande inte helt nöjd. Samma vecka träffade jag en kompis, Tess, hon har också färgat håret rött och använder samma produkt för att hålla färgen vid liv. Hon sa till mig att ta de i torrt hår i 20minuter för att de skulle gå bättre. Så jag provade! Kolla på det här resultatet:

Jag är absolut nöjd och ifall jag ska behålla det röda så kommer jag fortsätta använda denna inpackning. :) 

storshopping

Ja men visst. Har jobbat lite idag. På förmiddagen var vi och handlade till nästa vecka, de kommer ju ett gäng barn som ska leka, pyssla och busa varje dag 10-16 så vi bjuder så klar på mat också. Så jag och min kollega Carina var och försökte få ihop allt jag behöver. Det blev en överfull kundvagn för över 2000:-.. hjälp de var tungt att köra.
När vi kom till församlingshemmet så började jag med att steka till köttfärs och kyckling för att frysa in, så att matlagningen nästa vecka får snabbt och enkelt. 
Har förresten upptäckt att min stackars telefon är lite sönder på ett ställe.. det är "selfie-kameran" som har blivit konstig. Ska försöka fixa det imorgon. 
Kram 


Vart kom energin ifrån?

Jag gick och la mig hyffsat sent igår pga att vi kollade på Maria wern. Superbra filmer förresten. Jag har aldrig gillat svenska filmer innan men har nu några söndagar tittat på Johan Falk filmer och Maria Wern med Johan och jag börjar verkligen gilla dem. 

I alla fall.. så igår ställde jag klockan på 7.30 för jag tänkte att jag skulle upp i god tid, trots att jag är ledig, för att få lite gjort här hemma. Imorse när johans klocka ringde, sådär vid halv 6 ungefär . . Så tyckte jag att "usch så tidigt de är" så jag somnade om igen kort där efter gick Johan upp för att gå till jobbet.. men hjälp är klockan redan halv 8.. (han börjar 8) då måste ju min väckarklocka(mobilen) vara trasig. Då kollar jag vad klockan var nej men usch... klckan var bara ca halv 7.. tydligen skulle han tidigare till jobbet för att bli klar med nån bil. Jag ligger då kvar tills klockan ringer.. jag låter dumt nog den snooza i några omgångar även om ja vet att man blir trött under dagen om man inte går upp direkt. När jag väl kommer upp så blir de 2 mackor med leverpastej, cream cheese och gurka. De kanske låter som en märklig kombination men de går alldeles ypperligt. Det är så att doktorn rekommenderade mig att äta leverpastej för att få ett bättre järnvärde och eftersom jag inte gillar leverpastej så kladdar jag på massor med philadelphiaost för att dölja smaken, perfekt! 
Efter frukost var jag fullt medveten och inställd på vad jag skulle göra idag. Hänga tvätten vi satte igång igårkväll, tvätta vidare för att tömma tvättstugan, måla fönsterkanterna.. JA vi bytte förresten fönster i helgen de blir superfint! Tillbaka till vad jag försökte berätta, jag skulle städa i köket och senare på kvällen åka på möte. Allting har gått Sååå bra. Energin har funnits där mer än aldrig förr. Jag har varit så nöjd . Men undrar var de kommer ifrån...

Här kommer en glad bild på mig dock inte från idag men passar bra ändå.

Elsa tårta

Hej på er. 
I lördags fick jag uppdraget att göra en tårta till lilla Minna som fyllde 4år. Hon ville självklart ha en tårta med Elsa på. Efter mycket letande hittade mamman en bild på en tårta som flickan ville ha. Jag försökte göra något liknande och ändå behålla min egen touch på. 
Figuren är i plast och köpt på tantfondant.se 

Detta är tårtan minna ville ha: 

Min tårtan innehöll: ljusa bottnar, hallonmouss och glasscreme. Spacklad med vaniljsmörkräm täckt med marsipan. 








Nationaldagen

Drillningen gick jättebra, de små flickorna vad superduktiga jag är så stolt tränare!

Senare kom ett gäng kompisar över för grillkväll. Lite segt emellanåt då alla diskuterade en massa seriösa grejer som inte intresserar mig och som jag inte kan något om men de lättade upp framåt kvällen och jag hade trevligt. De är alltid kul att träffa vänner. :) 


fredagsmys

Sitter nu och myser i soffan framför tvn, tittar på gladiatorerna. Har saker att göra egentligen men väntar på att hallonmoussen ska stelna. 
De har varit en underbart solig dag så de blev grillat. Jag bara älskar grillad kyckling :)
här blev det grillad svamp, paprika och kyckling och bulgurblandning.

tacksamhet

Har egentligen en "dålig" dag jag är grinig och saker går dåligt.
Men ville göra ett inlägg om tacksamhet.

Jag är tacksam för mitt jobb och mina kollegor. Att få vara på ett ställe med så mycket energi och glädje.
Alla barn och ungdomar som ger en så många glada stunder! 

Jag är tacksam för de vänner som lyssnar och finns där när man behöver. Vill speciellt nämna Jonna som så många gånger har fyllt den tråkiga vardagen med sol.

Jag är tacksam för mina fina föräldrar som finns där när jag behöver hjälp. De har lärt mig så mycket, saker jag kommer bära med mig hela livet. 

Jag är så tacksam för kärleken i mitt liv. Att få somna och vakna jämte dig varje dag gör livet värt att leva. Du orkar med mig även mina sämsta dagar. Jag älskar dig Johan!

Jag är tacksam för alla som någonsin får mig att le. 


RSS 2.0