28 februari

jag vill ju inte gnälla eller så men har man fyra bensinstationer på väg in till stan från där man bor, så blir man lite gnällig! 15.28 är ju fan mycket! galet mycket! jäkla bensinpris! sjunk! sjunk! SJUNK!

jaja, dagen har för övrigt varit bra, allt har gått som de ska och inga konstigheter, har ju faktiskt varit ledig så de kanske inte är så konstigt då ^^ men ändå :D
har haft konfirmander också, vi var på kyrkogården, de gick bra med.
ej duscha sen sova! puss!

Fetaostdressing!

nyligen har fetaost blivit en personlig favorit och jag använder det till allt möjligt, senast var det till mina grillade revben i fredags, supergott blev det och är busenkelt att göra :)

Fetaost
Cream fraiche
italiensk salladskrydda
vitpeppar

mosa fetaoste med en gaffel i en skål, blanda i creamfraiche till önskad konsistens och smaka sedan av med italiensk salladskrydda och vitpeppar, salt behövs inte då osten är salt i sig.

jätte enkelt men jätte gott :)

Honungsglaserade revben!

Jag brukar inte mäta hur mycket jag använder när jag lagar mat så här får ni prova er fram och smaka av marinaden, mängden beror ju också på hur stor bit revben ni har!
kommer inte exakt ihåg hur stora revbenen var men de var ungefär till 2-3 personer, en liten bit alltså, jag använder mig också av tjocka revben, alltså med mer kött än ben! detta är cirka-mått så smaka er fram!

Tjocka revben
2-3 dl rapsolja
½-1 dl flytande honung
4-5 msk heinz barbecue sauce
1 msk texas grillkrydda
3-4 msk BBG sweet and smokey från felix
salt

tillbehör:
5-6 potatisar

Marinaden görs några timmar innan du ska tillaga köttet
blanda allt i en bunke med lock, smaka av så att ni är nöjda med smaken, den får gärna vara kraftig i smaken då det bara är en liten del som sätter sig i köttet.
vänd sedan revbenen några gånger i marinaden så att hela biten blir kladdig, sätt på locket och ställ in den i kylskåpet fram tills tillagning.

efter 2-4 timmar:
sätt igång ugnen på 200-225 grader, ta ut revbenen ur kylen och lägg antingen på en långpanna eller i en ugnform beroende på hur stor biten är, häll över en del av marinaden, eftersom den innehåller olja gör ju detta så att köttet inte fastnat i botten. sätt in den i ugnen låt den vara där i 20 minuter under tiden skalar du och klyftar potatisen, ta sedan ut formen ut ugnen, vänd på revbenen och lägg klyftorna med revbenen, potatisen kommer dra åt sig av marinaden och blir riktigt goda! potatis när den är som bäst helt enkelt!
ta sedan ut den var 20:e minut ungefär för att vända på den så att den inte blir bränd, skär lite i den för att se om den är färdig inuti, ni vill inte ha rått griskött då det är farligt!

servera gärna som jag gör här med sallad och hemmagjord fetaostdressing. :)


Frukostfrallor!

Hittade ett recept på kalljästa frukostfrallor som jag tänkte prova jag ändrade ju lite i det då jag vill ha lite grovare mjöl, här ifrån tog jag receptet: Morgonfrallor

 

1/2 pkt (25 gram) jäst
1 msk sirap
1 tsk salt
2 msk flytande matfett
3 dl kallt vatten
1,5 dl manitoba cream
1,5 dl rågmjöl
1,5 dl grahamsmjöl
ca 2 dl vetemjöl

 

Dag 1 på kvällen:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt sirap, salt och matfett. Häll på vattnet och blanda om. Arbeta in alla mjösorter och hälften av vetemjölet. Ta upp degen på mjölat bakbord. Rulla ut den till en längd och dela den i 12 bitar. Forma dem till avslånga bullar och lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Täck över bullarna med en bakduk och ställ in plåten i kylskåpet. Låt bullarna jäsa över natten.

 

Dag 2 på morgonen:

Sätt ugnen på ca 250 grader. Ta fram bullarna och låt dem bli rumstempererade medan ugnen värms. pensla bullarna med lite vatten och sätt in dem i ugnen, grädda dem i mitt i ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade, ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler, vill du ha mjuk skorpa täck med bakduk för hårdskorpa låt svalna utan bakduk.



25 februari

dagen har varit bra, vaknade runt åtta gick upp och åt frukost, satte igång en maskin tvätt och körde te stan för att handla, det blev matvaror, nya täcken och stolsdynor till köket, trevligt trevligt, när vi kom hem tog vi en promenad och sedan gick vi hem och åt lunch, johan lagade stuvade makaroner och köttbullar, gott! vid tre kom syster med familj på besök, de blev fika och ännu en gång var man mätt, när dem gick hem så blev de att fortsätta med tvätten och så gjorde jag biskvier,
nu på kvällen har jag gjort fattiga riddare och bacon, gott! har även satt en deg med kalljästa frukostfrallor!
imorgon kommer troligen johans syster med familj på besök då blir de att försöka dra fram mera fika ^^
nu ska jag tillbaka till soffan och titta på gladiatorerna med älskling!
tjingeling!

24 februari

en skön dag har de varit, började sju och slutade tolv, körde och handlade och åkte sedan hem och fick besök av jonna runt ett, vi drack lite te och sedan kom anticimex-killen, då fick vi springa efter honom och lyssna vad han hade att säga om mitt kära hus, inga problem, men tips och råd fick jag, jag vet vad jag ska ordna närmast i alla fall!
efter att jonna gått hem så städade jag lite på toan, diskade upp, tvättade håret och lyxade till de lite med ansiktsmask, bra dag än så länge helt enkelt!
ikväll blir de honungsglacerade revben och klyftpotatis! mums!

Fråga! vill ni ha receptet på revbenen?
och vill ni ha receptet på det här, pastagratäng med tomat och fetaost sallad!?


Muffins med två sorters choklad!

Goda muffins med bitar av vit och ljus choklad. Mums! :D




ingredienser:
100g margarin/smör
1/4 dl mjölk
1½ dl socker
2 ägg
1½ tsk bakpulver
1½ msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2 msk oboy
2 msk kakao
50 g hackad vit choklad
50 g hackad ljus choklad


1. börja med att sätta igång ugnen på 200 grader. smöra en muffinsplåt eller lägg i muffinsformar i en muffinsplåt.
2. sätt in en djup tallrik med smöret på i mikron och sätt igång mikron så smöret smälter, låt den sedan stå där tills du behöver smöret. vispa ägg och socker pösigt,
3. tillsätt mjöler, vaniljsocker, bakpulver, oboy och kakao och vispa ihop till en jämn smet.
4. sedan häller du i mjölken och det smälta smöret.
5. till sist vänder du ner den hackade choklade, undvik att använda elvisp nu för då kan chokladen gå sönder mera och då blir det inte de bitar du vill ha, så vänd ner choklade med en slickepott eller liknande.
6. klicka ut smeten jämt i de tolv formarna, avsluta med att lägga i en äppelklyfta i varje muffins.
7. sätt in muffinsplåten i ugnen ca 12-15 min eller tills du kan sticka i dem utan att du får smet på stickan!


Välkommen hem till mig!

här kommer lite bilder på hur det ser ut här hos mig :)

Köket, med mina kokböcker på bänken!


Finrum/tvrum




Hobbyrum, här finns mina smyckegrejer, mitt smink och datorn där jag skriver detta inlägg!


sovrummet, lite rörigt men varmt och mysigt :)

21 februari

dagen har väl varit ganska okej, men trött! jag slutade jobba vid tolv då körde jag hem till mamma och åt mat, efter lunchen tog jag en tupplur, välbehövd! skönt att sova en stund, sen så åkte jag och handlade lite och sen jobbade en stund till, nu har jag druckit två koppar med varm choklad och röjt lite här hemma, tömt de senaste kassarna som kommit hem då vi flyttade hit datorn och sen har jag hängt upp alla kläderna som jag inte orkade hänga upp sist! produktiv dag trots middagsvila!
nu blir de att ta tagit att äta med johan som kom hem nyss och sen måste jag packa mat tills imon, då blir de 10 timmars dag! känns sådär eftersom jag var så trött idag, men de ska nog gå bra!
nej. hej svejs!

Lite bilder från flytten!

En bild från Johans lägenhet!


Från mitt röriga rum med kassar, lådor och annat skräp!





mycket att stå i!

jo men visst har jag mycket att göra, har egentligen inte tid att sitta här alls just nu, men jag har ju lovat! så då kommer de ett inlägg! jag försöker ju faktiskt!
dagen har varit jobb, lunch med tess, jobb och sen kom anna över på en te nu på kvällen, trevlig dag,
usch så trött jag är! behöver sova, men först ska jag göra frukost till imorgon och duscha! sen sova!
nej hej svejs! ska försöka att lägga ut någon bild från flytten imorgon!
puss!

fantastiskt!

äntligen, äntligen, äntligen! har man internet i huset! underbart! nu kan jag äntligen börja blogga mer ordentligt! bilder ska komma ut och lycka är gjord! nu blir det dock mat :) puss

okej, förlåt

Ja men jag vill be om ursäkt över det förra inlägget.. Lite negativt blev det dära, så förlåt ska försöka att inte göra de!
efter denna långa både och dag så ska jag nu krypa ner under täcket och sova!
jag börjar kvart i nio imorgon jätte skönt med lite sovmorgon, fast blir dock till att jobba sent istället,men men! God natt!

16 februari

en otrolig trötthet hänger i kroppen, orken finns inte riktigt där! är matt och bara trött på allting!
sova bort resten av veckan?

typ internet

Hej hej, Johan har ny telefon så det är lättare att gå ut på Internet, så just nu bloggar jag från hans mobil. Idag var de ju alla hjärtans dag och jag fick en bukett rosor av min älskling.
för övrigt har jag bakat släta bullar idag mums!
ne nu ska jag kolla blocket. Puss

jobbig söndag!

ja efter de där konstiga i ögat kom huvudvärken och illamående, känslighet för ljus och trötthet, jag misstänker en migrän, kul? nja inte jätte roligt!
jaja, har ju fortfarande inte internet hemma så är hos mamma och lånar dator idag igen, ska snart ner till vildrosen och städa och sedan åka hem och eventuellt göra någon nytta! ^^
nej nu ska jag fortsätta med min dag! hej sålänge!

Blind?

sitter just nu hemma hos mor och far med en ögonlapp för ögat.. var på gudstjänst i mariakyrkan och började helt plötsligt se dåligt, med panik mitt i slutet på gudstjänsten sa jag till ena tt ta hand om mina ministranter och sedan skyndade jag ut till bilen och körde hem till mamma, ska snart ta bort ögonlappen och hoppas att jag kan se ordentligt igen, jag måste ju handöa och sen köra hem och laga mat! känns sådär att inte kunna se när jag måste ta bilen hem!
för övrgt går det bra med huset, har dock inget internet där så kan inte blogga! tråkigt tråkigt! men de ska jag nog kunna ordna!
nu ska jag går ner te mamma tjingeling!

9 februari

sitter på jobbet.. har precis avslutat städrundan och väntar på att få gå hem.. eller nej inte hem, idag har jag juniorerna och efter de ska jag te vildrosen och städa.. känns som att dagen aldrig kommer ta slut!
imorgon är det fredag, då flyttar jag och johan in i huset och våran nya dubbelsäng kommer! underbart!

8 februari

ja, då blev de jobb hela denna veckan också, attans ^^ ingen ledig stund här inte!
om cirka en timme ska jag ner till vildrosen och städa, sedan vid fem ska jag till jobbet på lasarettet och ska ha dietutbildning tills klockan sju, vi sju däremot så är jag ledig! otroligt!
imorgon så börjar jag jobba kvart i nio, slutar vid fem ska då till kyrkan och ha juniorerna, efter det ska jag städa på vildrosen! fredag jobbar jag 7-12 å på eftermiddagen blir det antingen vildrosen eller ljungberga då dem har en sjuk där idag, full rulle hela denna veckan också! vill faktiskt vara lite ledig också ^^ men det är väl för mycket begärt ^^ jo jag gillar att jobba, men ibland hade det varit trevligt med lite fritid också

ber om ursäkt!

förlåt! jag har inte skrivit på länge, men har inte haft tid, flytten har tagit det mesta av min vardag! sov där inatt och frös massor, måste fixa te värmepumpen!
för övrigt så har jag inte varit ute där idag, jag och mamma ska snart handla! å så har jag varit en stund på vildrosen och städat, har fått förlångt, så ska vara där och städa till 26e feb, gött som fan! behöver pengarna!
nej nu byta om sen följa med mamma!

Nu kör vi!

då är de fredag! flyttlassen kommer rulla om kort! jag har handlat rengöringsmedel och mopp så de blir te att storstäda på riktigt! nu ska jag fortsätta packa och halv sex kommer tobbe för att hjälpa mig ut med två packlass och sedan ska vi städa! runt halv åtta kommer pappa, bengt och johan med johans grejer! då blir de ännu mera bära och dona! hoppas vi hinner städa iordning så pass att de går att ta in saker!
nej nu göra nytta!

dags att!

ja herregud snart så, jag har precis ätit frukost, ska gå å byta om nu sen blir de ner till banken, GALET!

RSS 2.0