Fylld vaniljcupcake med vitchokladtopping och jordgubbsströssel!

Då jag hade en ledig dag i tisdags så gjorde jag lite muffins och bjöd konfirmanderna på, dem tyckte att dem var jättegoda! roligt att höra :) receptet ger 12 stora muffinsar och ca 15 små muffinsar.



ingredienser:
100g margarin/smör
1/4 dl mjölk
1½ dl socker
2 ägg
1½ tsk bakpulver
1½ msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl

Fyllning:
I påse fresta chokladmousse med crisp

Topping:
ca 100 g vit choklad!
jordgubsströssel!

1. börja med att sätta igång ugnen på 200 grader. smöra en muffinsplåt, lägg i muffinsformar i en muffinsplåt eller som i mitt fall ställ dubbla muffinsformar på en bakplåt.
2. sätt in en djup tallrik med smöret på i mikron och sätt igång mikron så smöret smälter, låt den sedan stå där tills du behöver smöret. vispa ägg och socker pösigt,
3. tillsätt mjöler, vaniljsocker och bakpulver och vispa ihop till en jämn smet.
4. sedan häller du i mjölken och det smälta smöret.
5. klicka ut smeten jämt i de tolv formarna, avsluta med att lägga i en äppelklyfta i varje muffins.
6. sätt in muffinsplåten i ugnen ca 12-15 min eller tills du kan sticka i dem utan att du får smet på stickan!
7. när muffinsen är klara låter ni dem svalna på galler!

Nu när muffinsen har svalnat tar du en sked, skär loss ett lock på toppen av muffinsen och gröp ur liten del av innehållet i muffinsen, sked eller spritasa i chokladmousse och sätt därefter på locket igen!
smält vit choklad och täckt muffinsen med den och strössla lite jordgubbsströssel på toppen, viktigt att ni strösslar medan chokladen ännu inte har stelnat så att de fastnar där på toppen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0