god paj till vardags och till fest!
denna goda paj innehåller grönsaker, skinka och smarrig västerbottenost! kan det blir bättre!
jag gjorde något liknande till en väns 30-års-buffe, men då i miniformat och utan kött!
till festen välj riven västerbottenost tillvardags välj till exempel riven texmexost!

pajdeg:
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl grahamsmjöl
75 g rumsvarmt smör/margarin
3/4 dl naturell yoghurt
fyllning:
3 ägg
2 dl mjölk
salt, peppar
torkad basilika
ca 3 dl riven västerbottenost
1/ röd paprika
2 tomater
1/2 rödlök
4 skivor basturökt skinka
1. blanda ihop ingredienserna till pajdegen t.ex med en gaffel, när du har fått en jämn deg, kavla ut den och lägg i en smord form!
2. skölj och tärna paprika och tomater, finhacka löken och tärna skinkan.
lägg jämt fördelat i pajskalet
3. vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt kryddor.
4. strö osten över grönsaker och skinkan, häll sedan över äggstanningen,
grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter!
KLART!
servera gärna med en god blandsallad :D

jag gjorde något liknande till en väns 30-års-buffe, men då i miniformat och utan kött!
till festen välj riven västerbottenost tillvardags välj till exempel riven texmexost!

pajdeg:
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl grahamsmjöl
75 g rumsvarmt smör/margarin
3/4 dl naturell yoghurt
fyllning:
3 ägg
2 dl mjölk
salt, peppar
torkad basilika
ca 3 dl riven västerbottenost
1/ röd paprika
2 tomater
1/2 rödlök
4 skivor basturökt skinka
1. blanda ihop ingredienserna till pajdegen t.ex med en gaffel, när du har fått en jämn deg, kavla ut den och lägg i en smord form!
2. skölj och tärna paprika och tomater, finhacka löken och tärna skinkan.
lägg jämt fördelat i pajskalet
3. vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt kryddor.
4. strö osten över grönsaker och skinkan, häll sedan över äggstanningen,
grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter!
KLART!
servera gärna med en god blandsallad :D

Kommentarer
Trackback