Fisk med grönsaker

En jätte god fiskrätt som passar vem som helst, pangasiusfisken är otroligt god och går att använda lite hur som helst! juliennegrönsakerna har jag kommit att älskar och använder dem till otroligt mycket! prova detta receptet, ni kan självkalrt använda andra grönsaker så som färska grönsaker eller wokgrönsaker. behövs heller inte vara vitlökssås utan kan blanda creme fraichen med vad som helst. Lycka till! :)

Ugn: 140 grader, Cirka 4 personer


3 PangasiusFiléer
1 gullök
1 paprika
ung 4 dl dujardi frysta julienne grönsaker
olja
salt, citronpeppar, chili grillkrydda
(creme fraiche)

vitlökssås:

2 dl creme fraiche
salt, vitpeppar, vitlökspulver


1. häll olja i botten på en ungsform med lagom hög kant
2. skiva löken och lägg i botten, sedan delar du fisken i lagom stora bitar, jag delade mina filéer i fyra
3. lägg fisken på löken, krydda med salt, citronpeppar och lite lite chiligrill. ha in fisken i ugnen lite lägre än mitten i cirka en kvart
4. ta ut och känn lite på fisken, den ska inte vara helt färdig, men inte helt ofärdig heller, då är det dags att lägga på grönsakerna, först julienne grönsakerna och sedan paprikan på toppen, in med fisken igen i en kvart
5. såsen: blanda creme fraichen med salt, pepapr och vitlökspulver, detta är helt upp till var och en hur mycket ni vill ha i, tänk på att om ni har fraichen i kylen en stund så kommer vitlökssmaken ut lite till.
6. känn på fisken med en gaffel och se om dem är färdiga är dem inte färdiga prova med några minuter till, är dem så gott som färdiga kan du klicka över lite creme fraiche och bre ut lite lagom, så blir toppen lite krämig, detta är självklart inte nödvändigt.

servera fisken med ris och vitlökssåsen!
smaklig måltid :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0