Neej inte nu igen..

Här sitter jag och försöker att komma någon vart i det här tentaskrivandet.. äntligen har de lossnat lite och det kommer faktiskt lite tankar och idéer från hjärnan ut i fingrarna och in i datorn... och helt plötsligt så sväljer jag.. Ja man gör ju det ibland.. och känslan bara slår mig som ett slag på jeansbeklädda lår en kall vinterdag. Jag börjar att få ont i halsen.. NEEEJ inte nu igen jag har varken tid eller ork att bli förkyld igen.. jag blir tokig! jag måste skriva klart min hemtenta.. jag har fler jobbdagar denna veckan.. i början av nästa vecka ska jag till skolan för muntlig tentamen och uppstart av nästa kurs med föreläsning och gruppdiskussioner.. snälla snälla snälla låt mig slippa en förkylning till.. :'(

tråkigaste människan

Ja mitt liv är ganska händelselöst just nu.. 
Jobb, drill och plugg ungefär så.
Ja jag kollar youtube med förresten.
 
Försöker verkligen ta mig i kragen och göra min hemtenta men när inspirationen sinar så blir jag otaggad så då blir de paus och youtube. Inte bra men vad ska man göra åt de. Snart färdig med uppgift.1 i alla fall så det går ju framåt.
Har nu pausat  (igen) med att baka lite. Det var evigheter sen jag bakade, av olika anledningar, så nu kände jag verligen för att ställa mig vid min kära hercules(obh nordica köksmasin) och göra något . Det blir tekakor :)
 

eviga studier.

Ja jag har tagit ledigt idag för att plugga. Jag har kommit en bit och pausar just nu för att fortsätta snart. Jag har såå svårt att fokusera på pluggandet, skitjobbigt jag kommer hela tiden på 100 andra saker att göra istället.. har dock bestämt att bli klar med uppgift 1 av 4 idag. 2 i helgen och 3 och 4 nästa vecka. Sen är jag klar. Snart kommit halvvägs på uppgift 1 så det ska nog gå bra. 

Har förövrigt tvättat håret idag, underbart.
Här kommer bilden på naglarna som jag lovade igår :)


studietid

Ja då har man pluggat en del de två senaste dagarna. Har även jobbat igår eftermiddag. Ska jobba hela dagen idag så sitter just nu och har ätit frukost och laddar för att byta om och köra. Tog för lång sovmorgon så har egentligen inte tid att skriva just nu men äsch.. jag behöver ändå stressa då kan jag ju stressa lite till. 
Jag målade naglarna igårkväll också förresten, jag kan lägga upp bild senare idag :)


jobbhelg

Ja men hallå sockerbullar!
Nu är man tillbaka. Jag har varit iväg på läger med konfirmander i helgen så har ej haft varken ork eller tid att blogga. Man kan säg att idag har jag varit jättetrött på grund av för lite sömn i helgen men det är sånt man får ta. Det har varit jätteroligt och intaget av kaffe har varit över rekomendationsnivåerna. 

Det blev sovmorgon och sedan youtube och frukost. Har även jobbat i eftermiddag.

goda vanor

Äntligen så har förkylningen försvunnit så pass mycket att jag orkar ta med ut på promenader.
Var uppe vid 7 både igår och idag för att promenera. Det är verkligen skönt att gå på morgonen man kommer liksom igång och får i sig bra syre.
Igår var jag till och med ute och gick en runda med en kollega, vi skulle ändå gå till närbutiken och handla. :) 
 
 
Jag insåg inte hur skelögd jag ser ut på bilden förrän den hamnade på instagram. Då kan jag lika väl lägga den här med :)

Yankee candle

Som de flesta av de jag känner vet om så älskar jag doftljus. Jag har alltid haft ganska mycket doftljus och ljus överlag i mitt rum när jag bodde hemma och nu när man bor i hus så är de samma sak. Älskar doftljus. 
Så då blev de en beställning från lyko. Beställde nästan bara votives för att senare beställa ett gäng till från yankee candles hemsida :)


gnället fortsätter

Kära herr visdomstand.. nu är de så att jag precis gått igenom en hemsk hyresgäst i form av förkylning och han håller just nu på med utflyttning. Jag vill be dig att vänta några veckor.. månader.. år? Med din inflyttning så jag får samla mig? Tack.

För övrigt pluggat en massa i helgen. Glott på föreläsningar och antecknat i massor! 


gluten- och laktosfria scones :)

Goda gluten- och laktosfria scones, perfekt till frukost.


4-5 dl glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver 
1tsk salt
50g laktosfritt smör
2dl laktosfri mjölk 
1 ägg 

Ugn: 225-250 grader beroende på om du har varmluft eller vanlig.
1. Blanda torra ingredienser. 
2. Dela kallt smör i tärningar och blanda i mjölet. Enklast att smula med fingrarna.
3. Blanda i mjölken lite i taget tills en bra deg. Degen kommer vara lite kladdig.
4. Dela degen i två delar. Jobba med mjölade händer och platta ut degklumparna till ca 1-2 cm tjocka runda kakor. Skär ett kryss i varje degkaka, inte helt igenom men så att de är lätta att dela när de är färdiggräddade.
5. Vispa upp ägget och pensla kakorna. 
Grädda i ugnen ca 10 minuter :)


snorunge

Jaa.. precis så!
Jag är jätteförkyld! Fortfarande..
Men det går åt bättringsvägen men de tar tid.. 
Nu är det mest snorigt och trött. Har tagit ledigt imorn för att jag verkligen inte orkar hålla igång.
Jag jobbade heldag igår och jag var helt slut när jag kom hem. Så idag tänkte jag bara jobba eftermiddag kom till jobbet vid halv 2 och jag blev slut jättefort så imorn är jag hemma! 
Jag ska bli frisk! 

Har för övrigt beställt en massa doftljus, sample size. För att senare beställa en drööös med doftljus från yankee candles hemsida. Älskar doftljus.
Jag tänkte faktiskt göra en vlogg där jag berättar om mina doftljus, yes/no? Vad tycker ni?

Nää ska snart äta, puss

Näää

Vaknade med fruktansvärt ont i min hals.. jag är ledsen.. jag vill inte vara förkyld. Varför blev jag det? 
Sitter just nu i "studierummet" och glor på youtube, dricker te och ska snart försöka läsa lite kurslitteratur. .
DET HÄR BEHÖVDE JAG INTE!
jag har tagit värktablett och halstablett. . Hoppas detta går över snart.. 

Jfr.se

La en beställning på Jfr nyligen för de hade stor rea.. underbart!
3 superfina klänning, 1 kimono, ett linne.
Halsband, armband, 2 läppstift, lösögonfransar, ögpnskuggspallet, 2 klockor, torrschampo, hårband, nagellack, beautyblender, makeup brush cleaner, solglasögon, temporär tatuering 
Jag kan ha missat något! 
Men jag är nöjd! Kläder satt kanon, tacka vet jag storlelsguiden :D




högskolan

Jag tänkte att det kanse är dags att berätta om skolan jag börjat på.

Nu i höst så har jag börjat på högskolan i Gävle för att läsa grundlärarprogrammet med inriktning år4-6. 
Utbildningen är på 100% och distans. 

För att också svara på lite frågor som ofta dyker upp när jag berättar om detta:

-Jag läser distansutbildning för att jag har fått tillsvidare på jobbet jag har nu. Vilket betyder att jag kommer jobba 60% under tiden jag pluggar på distans.

- anledningen till att det blev Gävle och inget närmare där jag bor är för att jag inte hittade någon annan passande distansutbildning.

- anledningen till lärarutbildning är pga att jag behöver en lärarexamen för att senare kunna läsa till församlingspedagog 

-jag kommer att vara på högskolan 4-6 ggr per termin. Jag har redan varit på skolan 2 ggr. Är i skrivande stund på väg hem från kursstart och föreläsning. 

-de två första gångerna har Johan följt med, vi har åkt bil.



RSS 2.0