Gott nytt år!

Nu närmar sig klockan elva, jag och johan har sovit en stund för att kunna vara vakna vid tolslaget, skönt att vila. nu väntar vi på det där traditionella tolvslaget, skålen, och färgerna som fyller hela himlen. ikväll var vi bara mamma, pappa jag och johan då farmor helst ville vara hemma precis som mario och jenny. men de har varit en trevlig kväll ändå. maten var god och grevinnan och betjänten är som varje år!

året har varit riktigt upp och ner, med otroliga stunder och helt förskräckliga dagar. men här sitter jag ändå och känner att 2011 var ett helt okej år ändå men jag är nog glad att det är över, har dragit på mig en hemsk förkylning som funnits där sen februari. har haft fruktansvärda p-piller som till slut fick mig att bli ordentligt med deprimerad och som skadade min och johans förhållande men bytte de monstrena och nu är vi lika starka som vi ska vara, 10 december i år var speciell, min pojke friade till mig i hans kök, jag hade one piece på mig, mysig dag de där! från ner till upp hoppas jag att de kommande året bli så mycket bättre och jag längtar till allt det har att erbjuda.

då var det de här med nyårslöften, jag tror jag hoppar över det i år, jag brukar ärligt talat glömma mina nyprslöften vilken är ganska sorgligt, de där med att inte börja röka håller jag ju ändå så! året nyårslöfte får bli att i år tänker jag inte lova något jag inte kan hålla! man ska ju inte behöva ha ett löfte för att göra något för sin egen skull och detta får bli ett litet tips till mig och alla andra, gör saker du blir lycklig av inte för att någon annan säger att det ska vara så!

mer förändringar i år.. förutom förlovningen, jag har ju nytt jobb, i köket på lasarettet, jag trivs väldigt bra där, synd bara att det är ett vikariat och jag vet när jag blir arbetslös, jag är ju vikarie i städet också, känns skönt att ha fler än ett jobb för att försöka få en maximal inkomst då jag och johan letar boende, har vi tur så går de flyttlass till vårt nya ställe i februari! men mer om de får ni reda på när det är dags!

nu när vi går mot årets slut tänker jag på saker som gått fel i år, väldigt många tyvärr, 2011 har ju förändrat mycket, sen studenten har mycket hänt både bra och dåliga saker, jag kämpar på och tror på en ljusare tid.
det är lite lustigt att tänka tillbaka på ett år sådär man kommer på fler och fler grejer man gjort, Romresan, tysklandsresan, kroatien, studenten, balen, herregud vilket år!

samtidigt som jag är glad att 2012 närmar sig så finns det lite i bakhuvudet som har lite ångest, allt prat om jordens undergång, kommer det att bli något med det eller kommer de inte? de vet vi om ett år från nu och jag hoppas verkligen jag kan sitta här nästa år och skriva ett inlägg igen!

då var klockan efter elva och tröttheten sitter kvar i kroppen, jag har jobbat en del på senaste tiden och de syns ju på kontot men känns i hela kroppen!

till alla er som gjort året helt jävla fantastiskt ni är otroliga, värda att minnas! ni har en vän hos mig glöm inte de!
nu tänker jag säga hejdå bloggen för detta året och sedan gå ner till mina kära föräldrar och invänta årsskiftet! ett sista tips för framtiden - sköt ditt och skit i andras!

31 december

det är något jag undrat ett tag.. varför säger man gott nytt år flera dagar innan nyår? asså.. typ på jobbet säger man ju gott nytt år te dem kan inte kommer träffa förrän i januari igen.. men borde man inte säga gott nytt år när man ses istället?? man menar väl typ yay det är ett nytt år hoppas ditt nya år blir bra.. och det är ju inget nytt år ännu?? borde man inte säga det imorgon den 1 januari, gott nytt år, nej nej för då säger man ju god fortsättning, men hallå? vill bara påpeka att detta är lite konstigt!
för övrigt ska jag skriva nyårsinlägget senare ikväll, känns bra, ska snart göra klart tre smörgåstårtor som är beställda tills idag, trevligt!
johan är här hos mig med, han kom hit igårkväll, då jag stod i full gång med att lägga smörgåstårtor och göra tacopaj samtidigt! de var mycket att göra men klart blev de! inte dåligt alls! man är ju kvinna och kan göra många saker smtidigt ;) tack te pappa som hjälpte till med disken :)
jaja jag ska snart göra klart smärgåstårtorna, dem ska bara få tina lite, dem frös lite grann över natten för jag hade dem på alltanen eftersom jag inte har tillräckligt stort kylskåp! attans! hoppas de blir bra ändå!! ^^ jäkla konstigt väder! först kallt, sen varmt sen kallt sen massa plusgrader sen minusgrader, vad fan! bestäm dig då!! är de vinter eller inte????
jaja skit samma, jorden går ju under nästa år ;) see u in heaven!

Nyårs look!

Marina har tagit tag i saker och faktiskt gjort en nyårs-sminkning, lila och silver! hoppas ni gillar de :)






27 december

hej på er.
skrev inget igår, men orkade inte vi hade julbord hemma så här var massa folk, och sen jobbade jag idag så gick å la mig tidigt igår. men men
dagen på jobbet har varit trevlig, jag ska inte klaga,
känns skönt att de e onsdag imorgon,
snart är de nyårsafton, känns lite underligt men väldigt skönt, nytt år och nya tag! jag känner på mig att de blir ett händelserikt år! tummen upp!
:)

25 december

hej på er, julafton igår var trevlig, fick massa fina paket bl.a en köksmaskin, en köksvåg, badgrejer, ett 1000 bitars pussel med mera. just nu sitter jag i johans soffa och tittar på bubbleboy medan johan är iväg och bogserar sin bil till sitt jobb då den är sönder!
vi har ätit frukost, rostat bröd med ost och ikväll blir de god mat och spela spel med johans kompisar,
under dagen ska vi försöka göra lite julgodis till julbordet imorgon, kan bli trevligt :)
nej nu fortsätter jag och tittar på filmen, ha de gött :)

24 december

god jul då på er alla, känns verkligen inte som jul men de får väl va så!
jag har jobbat i förmiddags, å snart är de kalle anka, sen blir de julklappar, roligt!
men som sagt, hoppas ni har en riktigt god jul :D

23 december

dagen innan julafton, trodde jag skulle vara ledig imorgon men ska tydligen jobba imorgonförmiddag, jävla skit att jag inte kan säga nej om någon frågar, jag lever på de att jag får dubbelt betalt,
ser för övrigt ut som att johan inte kommer förrän imon ännu mer piss dag idag, helvete! när allt annat går bra ska annat gå skit!som vanligt dagen innan julafton så är de kalabalik i hela huset! härligt att saker inte förändras!
jaja skriver väl imon när det är julafton!

22 december

de hvar varit roligt på jobbet idag, skrattat och skojat de är roligt när man har sånna dagar tycker jag, fick min lön också, jag är nöjd!
har faktiskt inte så mycket att skriva känner jag, vill bara gå å duscha nu tror jag, måste renbädda sängen också! julsängkläder! mysigt :)

livet som det är!

just nu händer det mycket i mitt liv kan man säga, kan typ inte berätta allt här men jag kommer till det till slut, många inlägg och bilder kommer det att bli om saker bli som jag har tänkt mig! (nej jag är inte gravid om någon trodde de!) nej nu ska jag snart till jobbet, ha de gött!
förresten jag har köpt nya jeans om jag glömt och säga de, svarta gemma jeans från cubus, älskar dem!
puss :)

21 december

dagen har gått bra dock lite stressigt på jobbet men de löste sig!
jag fick jukklapp på jobbet, åh så roligt :D jag tyckte de var jätte trevligt, :D
har gjort janssons frestelse med pappa också ikväll med som vanligt jultradition, jag gillar de :D traditioner är trevligt!

En bild säger mer än tusen ord!

Här kommer bilden!



10/12-11

20 december

fyra dagar kvar till jul, jag är klar med julklapparna! skönt skönt!
imorgon är de tillbaka till köket, de e också trevligt, tre dagars arbete kvar sen ledigt i tre dagar!
nu vill jag sova!

19 december

oj vilken dag, mycket har man gjort och saker börjar bli konstigare och konstigare.. funkar detta så kommer folk säga att jag är dum i huvudet^^ ska jag bry mig om de?

jaja nejnej!
fy fan vad jag är trött! har huvudvärk med! fy borde nog gå och sova nu! blääää

18 december

ja helgen har varit lång men ändå väldigt kort, jobbade hela dagen igår sen var upptagen med annat på kvällen så hade ej tid att logga in på datorn!
för övrigt så har helgen varit bra, givande och intressant ^^ vi får väl se hur detta slutar!
imorgon har jag oändligt mycket att göra, spring spring hela dagen, men de kommer nog gå vägen, har lite bestlut att fatta angående allt möjligt, och en julklapp kvar att inhandla -johans! tror dock jag vet vad jag ska köpa, måste hinna de imorgon också egentligen! herregud hur ska jag hinna :S
jobba, umo, ringa, handla och pysselkväll i kyrkan, måste ta ut lite pengar också! åh jisses!

16 december

dagen på jobbet har gått bra, alltid nått ju, kändes som jag börjar få in rutin på de nu, men fortfarande lite saker som man måste fråga om och bli påmind om,
nu på kvällen var de julbord i kyrkan, väldigt roligt och mysigt, ser fram emot nästa år :)
nu vill jag sova, för jobba imon! god natt!

15 december

grattis till hanna som fyller år idag :)

dagen har varit bra, inte alls lång dag på jobbet, har slagit in lite julklappar och handlat lite,
var ute och gick med anna en stund nu på kvällen och blev blöt om fötterna ^^
nu pratar jag med johan om allt och hela världen!
snart sova, för är trött! men har sovmorgon imorgon, börjar kvart i nio!

14 december

dagen började kass, blev bättre, blev kass och slutade väldigt bra!
nu vill jag gå å sova!
puss!

ps. bilden som säger mer än tusen ord kommer snart!

när saker faller på plats!

känns som saker börjar falla på plats, börjar bli som de ska vara! längtar galet mycket till helgen!

13 december

då var de lucia då!
dagen har varit bra, jobbade en stund och sedan hem och äta lunch, hade konfirmander på eftermiddagen, vi ledare lussade för dem, jag var typ tärna, jag åt lussebulle och sedan vidare till att titta på brorsonens lucia, cad söta dem var!
nu sitter jag och diskuterar lägenhet men johan i telefon!

12 december

idag har jag mått sådär, hade ont i magen imorse jätte ont i mellangärdet, fy, men de gick över senare!
för övrigt var jag på röntgen idag, lustigt kändes de, skönt att de gick snabbt! vi får väl se hur de går!
efter jobbet så var de en snabb vända ner te stan för att ordna en grej sen hem och äta, jag slutade ju tolv idag, sen var jag nere å handlade en runda till, nu är jag nästan klar med alla julklappar, bara några detaljer kvar, skönt som fan verkligen, nu ska allt bara slås in sen är de klart :) jul nästa vecka ju! härligt, för då kan jag mysa med min pojke lite längre, jobbigt att vara ifrån varandra så mycket!

nu till helgen blir de jobba och på fredagen blir de julbord vid 18.00 fruktansvärt när man jobbar till fem ^^ hem och byta kläder jätte fort verkligen! men de kommer nog gå bra, synd bara att man kommer ha värsta dåliga hårdagen ^^

ne borde gå å fixa lite grejer som måste göras, har praliner att lägg i förpackningar och gardiner som ska hängas upp!

11 december

orkar egentligen inte skriva något men gör de för att ajg känner mig tvingad ^^
idag åkte jag hem runt elva, hade ledaravslutning med god mat, ryggbiff på planka, sedan åkte man hem för att dega en stund vid tvn, sen tränade jag nu ikväll och sedan pratat i telefon! de var dagen lite snabbt nu ska jag in i duschen sen sova för imorgon blir de jobba och till röntgen!

en bild säger mer än tusen ord.. så ni får vänta på bilden!

10 december

vilken underbar dag!
detta är verkligen en dag att minnas, de vet jag att jag kommer göra!

jag och johan tog sovmorgon, sen blev de frukost och efter de en sväng på stan och en runda till ullared av någon anledning!
när vi kom hem åt vi god soppa och nu sitter vi och tittar på smurfarna filmen, så jäkla söt film!
vad får man om man korsar en ko med en smurf? . . . . . . . blåmögeost! hahah :P
nej ska mysa ner mig jämte johan nu och kolla filmen!
puss hej

9 december

hejhej. bloggen!
idag har jag jobbat, de gick ganska bra, alla har varit väldigt kärleksfulla idag eller nått ^^ kramats och grejer! (inte mig, jag ingår inte i deras gemenskap ännu) det är inte lätt att vara ny på jobbet!

just nu sitter jag i johans lägenhet, han är på julbord med sitt jobb, de konstiga stället fick inte bjuda med respektive så jag fick stanna hemma! men tur var väl de så kunde jag ordna johans julklapp! han ville ha något han behöver, så jag har ställt in 3 ljusstakar, hängt in tre julgardiner, en lite mini julgran och lite tomtar, så nu är hans lägenhet julfin! hoppas han gillar de! de kanske är lite tjejigt med julgardiner och sånt, men jag tycker det ska vara så till jul!
jag har lyckats göra ett pepparkakshus också!

min kvällsmat idag blev färdigmat som man värmer i micron, ett litet omdöme kommer upp här sen!

Äntligen! Nya smycken!

två halsband och ett par öronhängen


matchande halsband och öronhängen!


matchande armband och öronhängen

Att förvara sina recept?

Jag har ett block där jag skriver in recept, de blocket är ganska gammalt, så har lite äldre recept där i, som till exempel en jätte god tacopaj!
nu nyligen när jag har börjat skriva ut en massa recept från datorn, mesta dels brödrecept så behövde jag ett bättre sätt, för inte så kul att sitta och skriva av alla recepten in till en bok.
såhär förvarar jag mina recept, i en pärm, smart och enkelt! vill man så kan man ju dekorera pärmen med något fint!



med flikar gör man det lätt att hitta olika recept,


och längst bak har jag en plastficka med smålappar jag själv skrivit! :)

lång dag!

idag blir en sån där lång dag! börjar kvart i nio, jobbar till fem, efter jobbet ska jag till kyrkan och ha avslutning med juniorerna! kul att ha mycket att göra men ibland blir de mycket!
nej nu måste jag köra! ha de gött!
de kommer ett inlägg lite senare också!
hejhej

7 december

dagen har varit bra, ganska lugn vilket jag behöver ibland, började med att jobba en stund sen vidare till farmor för att hjälpa henne med tvätten,
när jag kom hem gjorde jag färdigt några praliner till så nu är det inte mycket kvar, hoppas inte att det blir för många beställningar bara så jag får göra fler!
för övrigt har jag tagit de lugnt idag ingen stötte stress alls! ska å träna senare ikväll, men måste hjälpa mamma med gardinerna nu! lite fler inlägga kommer idag och imon och på fredag! kanske är trevligt, i helgen blir de nog inte så många!

jag slänger in en bild på vinterlandet taget från ett fönster på jobbet!

Två X pärlgrossisten!

pärlgrossisten ska lägga ner så när jag beställde hade dem 25 % rabatt, nu har dem till och med 50 %! men i alla
fall så tänkte jag att jag skulle beställa lite så jag kan komma igång med smyckestillverkningen igen!



allt detta fanns i de två paketen

6 december

hej hej,
dagen har gått bra även idag, städat idag med, jag är galet trött idag, känner mig väldigt typ seg!
snart är de väl helg igen hoppas jag!
men i alla fall! jag ska snart pallra mig ner å fixa några av mina praliner några blev inte klara sist jag gjorde med johan, några ska täckas med ett lager choklad till och några ska jag ta ut från formen!
måste göra fler amarullapraliner, fler kaffe och nya lakrits praliner, apelsinerna är praktiskt taget klara, av flarnen har jag en sort kvar att göra, men måste nog göra fler av de andra sorterna! ska dela mina rocky road också!

ne nu ska jag gå,
har för övrigt börjat lite med mina smycken igen, mysigt att sitta och greja med smyckena, jaja ha de gött!
hörs imon :)

5 december

jävla julklappar!
jag brukar vara bra på julklappar! men i år, ne då har de fan nått botten! jag blir frustrerad som fan! jag tycker det är jätte svårt verkligen! vilket gör mig förbannad!

jaja dagen har varit rätt okej, jobbat i städet idag, har snöat också föresten! ja jisses, skönt att mamma kom med vinterjackan till mig, den behövdes verkligen! konstigt att köra i sånt här med, detta är första vintern med körkort, ojojoj jag ber en bön och hoppas på det bästa!

nu ska jag faktiskt gå och duscha så är jag ju färdig med de sen i alla fall! de e alltid nått! ses och hörs!

4 december

andra advent idag, helt sjukt vad tiden går fort! 20 dagar kvar till julafton! och för den delen fortfarande ingen snö :O
frågan är ju då om snön kommer över huvudtaget, och om den kommer, kommer den att stanna till typ maj då?
jag hoppas den kommer veckan innan jul och sen försvinner i januari!

i vilket fall som helst, tillbaka till dagen som varit, jag och johan har bara degat hela dagen, jätte skönt, han har hjälpt mig med några praliner och så har vi hjälpt farmor att ta ner hennes brandlarm som var tvungen att bytas batteri på. nu precis åkte johan hem och det är lika jobbigt som vanligt! längtar tills vi bor ihop då man slipper sakna jämt!

jag ska snart och träna, de e cirkelfys som gäller, fy fan vad det är awesome gillar de hårt!
imorgon börjar jag jobba vid halv sju till halv fyra, så lång dag imorgon verkligen! samma är det på tisdag, onsdag börjar jag halv åtta så inte så farligt tidigt då!

jag har några julklappar kvar att köpa så måste ta tag i mig själv och ner på stan, men orkar inte eller hinner inte, känns sådär att gå ner på stan när man slutar runt 4 varje dag och allt stänger vid 6, visst hinner man de, men man är ju bra trött så man får nog inte mycket gjort vid den tiden! ska nog göra de på onsdag dock! de blir nog bra!
sen nästa helg blir de halmstad, saknar halmstad nu, de var bra länge sen sist, måste tanka bilen i veckan med så jag kommer dit.
en dag skulle ju jag och tess till växjö för att umgås en dag, vi skulle shoppa lite julklappar och sådär, äta på subway med, gotti gott!
jaja ne, ska snart byta om för att åka å träna!
tjingeling!

3 december

idag har jag och johan hjälp tess med ett julbord för ca 60 personer, rätt kul men tröttsamt! vill nästan bara gå å lägga mig nu!

usch har haft ont i de högra långfingret hela veckan, vette fan vad jag gjort, suck!

tänker faktiskt inte skriva så mycket idag, är för trött!
kom på att jag måste fortsätta med pralinerna, efter som folk har beställt massa sorter så får ta tag i saker och ting någon dag, dock så har jag få lediga dagar framöver! inte bra!

2 december

jobbet gick bra idag, kände att jag hade lite koll på läget ändå, dock blev de lite rörigt precis inte jag skulle gå hem, men till dig som tog över efter mig så ber jag om ursäkt för det!

nu sitter jag med johan och pratar, ska snart stänga av datorn och typ duscha och sova! imorgon kommer bli intressant, jag skriver mer om de sen!

förresten mitt finger gör ont :s

nej god natt på er!

Nya lack från china glaze!

köpte dem i ullared när jag var där, fina är dem synd att kameran är lite dålig ^^






Lussebullar!

de flesta har recept på lussebullar, men detta följde jag i alla fall.
kallas annas saftiga lussebullar och hittades på Recept.se



ingredienser:
50 jäst för söta degar
150 g smör
250 g kesella (en burk alltså)
2 dl strösocker
1 g saffran (två förpackningar)
1 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl

1 ägg att pensla med
russin

1. smölt smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och värm till 37 grader
2. smula ner jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen och vispa ut jästen, häll sedan i resten av mjölkblandningen .
3. blanda i kesella, saffran, socker och salt. (steg 2 och tre kan du göra med en vanlig visp)
4. tillsätt lite mjöl i taget och arbeta degen smidig, hellre för lite mjöl än för mycket i början, bullarna blir lätt torra om det är för mycket mjöl i degen
5. täck degen med en bakdduk och låt jäsa 1 timme
6. ta upp degen på mjölat bakbord, nu kan du tillsätta mer mjöl om det behövs,
7. dela degen i ungefär 30 bitar, (jag fick ut den till 26 och mina blev lagom stora enligt mig)
8. rulla utt bitarna till längder och forma dina lussekatter, du snurrar in dem åt varsitt håll tills de möts på mitten. läg dem på en blåt med bakplåtspapper
9. låt jäsa i 45 minuter, den sista kvarten kan ni passa på att sätta igång ugnen på 225 grader
10. när bullarna jäst klart, vispa upp ägget och pensla bullarna tryck ner ett russing i mitten på varje snurra
11. grädda bullarna i ugnen i ca 5-8 minuter tills de fått fin färg.
12. ta sedan ut bullarna och låt köket fyllas av julstämning! låt dem svalna på galler (om ni kan hålla fingrarna borta ;) hehe)

1 december

nej men de blir väl ingen julkalender här på bloggen, blir för mycket lovat av mig, men jag ska försöka att skriva varje dag i alla fall, och så ska jag försöka med lite julinlägg också!

dagen har varit helt okej, jobbet gick bra!
orkar inte skriva mera idag, skönt att de e fredag imorgon, då kommer min älskling, ser fram emot de massor!

god morgon!

hejhej på er, idag ska man börja jobba kvart i nio, de e gött,men blev tydligen problem med vikariepoolen, jag stod tydligen tillgänglig, jag som har för mig jag tog bort all min tillgänglighet sist, för jag har inte varit inloggad på över en månad jag har ju haft annat jobb att sköta, haha andra gången dem får ta bort mig ^^ jag lär aldrig få en bokning mer! jaja men helt seriöst jag kan ju itne jobba på två ställen samtidigt? eller hur?

RSS 2.0