31 januari

jaja då var de sista dagen på januari då! imorgon! imorgon! DÅ!
då blir mitt hus riktigt mitt! jag har ju köpt hus! och imorgon så sker de sista och då har jag full tillgång och kan flytta in! galet roligt! fy fan så bra!
bilder kommer som sagt, ska försöka ta lite bilder på flytten i helgen! och sedan kommer lite bilder på vad som händer :)
har jobbat lite varje dag denna veckan, blev ju att hoppa in idag med då jag egentligen var ledig, jobb imon med lite grann, jobb tors och fre med! men de kommer gå bra :D
känns som humöret är på topp idag konstigt nog, kanske ska gå å duscha och och göra sig iordning för sängen medans man är på bra humör ^^
jaja godnatt :D

29 januari

nu börjar penga-ångesten att smyga sig på.. börjar nojja över om vi kommer klara oss varje månad.. om jag kommer kunna betala alla räkningar och så! men jag hoppas på det bästa verkligen! håller tummarna att jag får lite mer extrajobb än bara mina 50% i köket, hoppas verkligen verkligen verkligen, med hela mitt hjärta! jag behöver de! johan lugnar mig ju självklart och säger att de fixar vi, jag hoppas att han har rätt!

för övrigt har jag jobbat hela helgen, de har la gått ganska bra, vad ska man säga ^^idag var jag kokerska och jag tyckte jag skötte de riktigt bra! hann med allt precis som jag skulle! härligt härligt!

veckan som kommer, kommer att bli helt sinnessjuk! kort dag imon, då jag inte kommer jobba så många timmar, tisdag ledig men har konfirmander, onsdag jobba och möte på banken, torsdag jobbar hela dagen och sedan juniorerna på kvällen, fredag jobbar hela dagen och sedan börja flytten på kvällen, helgen flytta flytta flytta! då blir de packa och köra och lyfta och greja! helt galet! har vi tur så har vi ju folk som hjälper till :)

27 januari

sitter och funderar över vad jag vill skriva, vill skriva massvis, men det blir nog riktigt rörigt och ingen kommer orka läsa igenom alltihop! okej, det är väl inte så många som läser denna stackars bloggen ändå.. men ja! jag behöver ju inte plåga någon för de!

jag ahr en stor rädsla för framtiden.. men samtidigt så känns de galet bra, längtar verkligen till nästa helg då vi börjar flytta, känns otroligt roligt! men samtidigt är jag rädd, detta är nytt och galet och helt oförutsägbart! känns skit konstigt verkligen, hade någon sagt till mig när jag tog studenten att det kommer vara så här i januari.. då hade jag skrattat och sagt, ja visst säkert! men nu händer det faktiskt helt otroligt!

för övrigt, så är man väl lite rädd för vad folk ska säga.. dem kommer väl säga nått i stil med: vad håller du på med? vad kommer pengarna ifrån? är de mamma som hjälpt dig nu?
men nu är de så här, att detta känns faktiskt jäkligt bra, så att ni kanske tror att jag e dum i huvudet skiter jag i, pengarna ja jag har inte rånat någon om ni tror de! det kallas att spara!! och ja visst har mamma stöttat och hjälpt mig precis som en mamma ska, och jag har tur som har den mamman jag har! fått många komplimanger av bankkvinnan, känns skönt verkligen, och till dem som har tyckt att detta är roligt och bara stöttat och uppmuntrat, tack så jävla mycket, det är under sånna här tider i livet man vet vilka som är ens vänner!

just nu sitter jag och väntar på johan, han kommer snart och kommer vara här i helgen, trots att jag jobbar i helgen! jag ska snart gå å duscha för börjar sju imorgon!

26 januari

idag blir de banken med mamma, sen ska jag hämta bullar och köra till kyrkan för idag börjar juniorer och miniorer :)
är galet trött, men de e lugnt, dagen kommer fortsätta ändå!
snart går flytten, vilket känns galet skönt, känns fantastiskt att äntligen få slå ihop mitt och johans liv, äntligen kan vi somna och vakna jämte varandra varje dag! underbart!
nej, men dessa två dagarna har jag varit galet trött, inte orkat skriva här, men nu kom de i alla fall ett inlägg! blir glada!
föresten, bild på mitt nya hem kommer upp sen!

24 januari

dagen innan löning, fast jag som är landstings- och kommunanställd får ju mina pengar den 27:e synd om mig! men de e okej ändå! jag har inte gjort så mycket idag, jobbat lite å så, men annars tagit de lugnt, börjat pilla lite i skrubben med flyttstädning! men blev inte mycket gjort då jag kom fram te att de blir svårt då jag måste tömma lite först!
i veckan händer följande:
imorgon, jobba en sväng, å sen hem å äta, sen jobba en runda till, sen börjar drillen på kvällen, då får vi se hur många av flickorna som är kvar, jag har en föraning om att de blir färre,
torsdag, jobba en stund, sen hem å äta mat, sen möte på banken, sedan vidare till kyrkan för att prata med mia, och sen börjar juniorerna! många terminsstarer!
fredag, jobba hela dagen, 6-8 8.45-17 så jag lär ju vara trött, sen lördag och söndag blir de jobb jobb 7-17.
så ser veckan ut, men de ska gå bra tror jag!
nästa vecka börjar flytten på riktigt, roligt!! :D

städbruden!

ska ner te cafe vildrosen och städa nu!
har varit ute på åbrinken och kollat vad jag ska städa imorgon!
ja jag städar! jag jobbar som lokalvårdare! jag är vikarie! so what? it gives me money! and it's easy!

mycket att göra!

sorry att jag inte lagt ut så mycket dem sista dagarna, men har haft mycket annat att göra, jobbar ju en del å så ska jag börja flyttpacka idag, måste försöka slänga och organisera allting, så får vi se hur det går! inte jätte roligt arbete men något som måste göras!

21 januari

hejhej, jag sa ju att jag skulle skriva när jag kom fram te johan, men kom på att hans dator e sönder, så skriver just nu från johans föräldrars dator, kommer skriva imorgon när jag kommer hem igen!
i helgen blir de att börja packa lite så att det blir lättare att flytta sen!
till lunch blir de champinjonsoppa! gott

19 januari

månaden närmar sig sitt slut och flytten kommer allt närmare nutid!
jag letar soffan och dubbelsäng till vettigt pris, jag vill ju ha en svart eller grå hörnsoffa och en minst 180x200 dubbelsäng, de e inte lätt att hitta sånt för lågt pris!
för övrigt så ser jag fram emot att inreda och dekorera alla rum och ytor! så det verkligen blir rätt för oss! de ska bli hemma liksom! jag ska ju trots allt bo där :O
jaja dagen på jobbet har varit rolig, massa skrattande och prat om mikael persbrandt, tydligen tycker dem att han e snygg ^^
imorgon blir de jobb, å sen hem å äta en till nästa jobb, sen åka te halmstad till min älskling! kanske blir sista helgen där innan vi ska flytta!
ha de gött, jag ska föröska skriva när jag kommer fram te johan imorgon! puss!

En flicka som är stark!

en låt av mimikry eller en sanning!

länge sen jag la ut en bild på mig själv, så här kommer en, jag har fått låna johans kamera, så har i veckan lekt lite med den! så här ser flickan ut!


18 januari

har egentligen inget bra att skriva.. är trött och degig!
har sovmorgon imorgon, känns skönt, dock kommer jag ju inte sova så länge men.. ändå!
dagen har varit bra, först jobbat lite sen hjälpt farmor med tvätten å gardiner å sen jobbat lite till, nu sitter jag å väntar på min älskling som ska följa med sin bror hit å hämta sin bil, så hinner jag prata med honom! saknar ju honom massa, å nu speciellt har vi mycket att prata igenom! att flytta är mycket planering!

17 januari

Tänkte bara berätta att jag ska flytta, jag och johan ska flytta ihop snart! och vi har hittat rätt ställe och flytten går i februari, känns helt galet! de är de jag smusslat med.. bilder och mer information får ni sen, men nu vet ni i alla fall!
man blir typ någon sorts donationsfond när man säger att man ska flytta, alla vill ge en saker, rätt roligt hur folk vill hjälpa till känns skönt att veta att det finns :) till och med en jag inte alls trodde skulle säga sånt har sagt att hon gärna hjälper till, helt otroligt :) ett pluspoäng till mänskligheten!

för övrigt har dagen varit bra, varit bara ledig, skönt verkligen vill jag säga! imorgon ska jag jobba på för- och eftermiddagen och mitt emellan jobben ska jag hjälpa farmor med tvätten och gardiner,

nej hej svejs snart duschen!

16 januari

har en splittrad känsla i magen.. som en liten klump i halsen! tycker det är jobbigt! och det hjälper inte att få höra er säga så.. jag försöker. . detta e jobbigt verkligen,

har varit en otrolig dag idag, helt galen! kommer mer info om de sen, men dagen slutar som åvan.. med en konstigt klump i halsen! de löser sig tror jag! men de e fortfarande jobbigt .. :/

Spåkulan a´la facebook!

Marina fick ett svar av Spåkulan:
Du väntar med spänning på ett samtal och blir irriterad på dig själv för att du är så känslomässigt påverkad.

Kunde verkligen inte stämt mer!

15 januari

de har varit en ganska trevlig helg vill jag säga, haft de riktigt mysigt med min kärlek, men synd att de e söndag och jag vet att han åker hem snart, just nu är han ute med pappa i verkstan, dem skruvar på en bil, önskar att helgen var längre, men jag vet att de måste bli måndag för att de ska bli helg igen! längtar till fredag! längtar till allt möjligt!

14 januari

hejsan världen!
dagen har varit trevlig, långsam, lugn! underbara ledighet!
men men dagen går mot sitt slut, å ikväll blir de gladiatorerna!
johan e ute å hjälper min kära far, så jag e uttråkad, men försöker plocka ner julen! de e verkligen dags nu! bort med julen för denna gången!

13 januari

trots att det faktiskt är fredag den 13:e så har dagen varit den bästa denna veckan! bra dag på jobbet, å bra dag efter jobbet, fick mera vikariat i städet tre veckor framåt och de känns bra som fan!
ikväll blir de bakpotatis med skinkröra och räkröra och självklart sallad! en grönsallad med isberg, gurka, majs och osttärningar! trevligt trevligt!
å snart kommer johan med, då e dagen fulländad! helt perfekt, å sen e man ju ledig i helgen med, riktigt skönt! behöver de!

12 januari

ja.. dagen har väl varit helt okej i alla fall, trots att jag tappat de mesta i golvet :S
har egentligen inte så mycket att skriva idag, tänkte skita i att, men gör de ju typdligen ändå!
ska för övrigt pallra mig ner till friskis och svettis för yoga idag! känns gött! typ? kanske? jag vet inte :D
har inte bestämt mig för vilket kort jag ska skaffa i år, tur att de e gratis denna veckan ^^
jaja, borde gå å byta om nu! så jag kommer ner te friskis, hej svejs!

11 Januari

dagen ahr gått bra men varit galet trött, tänkte typ kanske träna ikväll men kom fram te att jag inte pallade, jag börjar väl nästa vecka då anna e tillbaka från Dubai, så har man någon att träna med, fast kanske blir yoga imorgon!
för övrigt hat jag eventuellt gjorde min sist dag i städet på ett tag, men vi får väl se, har jag tur är jag tillbaka där nästa vecka! pengarna är ju välkomna! imorgon blir de köket, gött!
gårdagen kändes rätt kass, mycket gick å skogen, men med humöret på topp idag tog jag tag i saker å ting och de gick bra idag!
nej ha de gött vänner <3 :)

10 januari

Den 10 januari har jag å Johan varit tillsammans 17 månader
och varit förlovade vår första månad

Hallonkräm

Till efterrätt, mellanmål eller helt enkelt när du vill :)
receptet är till 1 portion

ingredienser
0,6 dl vatten
0,6 dl blandsaft (eller annan saft du tycker passar)
6 g potatismjöl
25 g hallon (tinade från frysen eller färska)

1. vispa ner vatten, blandsaft och potatismjöl i en gryta med medelvärme, var noga med att vispa så att potatismjölet inte klumpar sig!
2. när krämen kokat upp, blanda försiktigt ner hallonen så de inte mosar sig för mycket, hallonen delar gärna på sig!
3. låt svalna.

Ät den som den är, eller med gräddmjölk!

:)

9 januari

varit ledig idag, både skönt å jobbigt emellanåt, känt mig lite rastlös ibland, men väldigt trött! känner inte alls för att jobba imorgon egentligen! en vad fan ska man göra åt de? ingenting, för jag vill tjäna pengar! trots att jag e trött!
men i alla fall, imorgon kan bli en galet intressant dag, jag hoppas jag kan skriva de här imorgon! kanske kanske kanske!'har mackat bara en lunchmacka för att lätt kunna äta i bilen medans jag smiter i väg över lunchen för att träffa mamma å ta reda på framtiden ^^ jag håller tummarna! gör de för mig är ni snälla, håll tummarna, be gärna en liten bön för att mina planer och tankar kan gå i uppfyllelse!

Gråskala!

ännu en sminkning!
detta är en sminkning som går i mestadels grått, med hintar av färg!





Havreflarn till efterrätten!

Havreflarn är gott som det är till kaffet, men funkar väldigt bra till glassefterrätten också!

ingredienser:
100g smör
3 dl havregryn
1 ägg
1,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

1. sätt ugnen på 175 grader.
2. smält smöret och rör ner grynen.
3. vispa ägg och socker poröst.
4. rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver.
5. klicka genast ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.
ska du ha dem till till efterrätten på detta sättet får du göra dem lite större än vanligt


6. grädda dem i mitten av ugnen 6-7 minuter om dem är små, dessa stora behöver nästan 10 minuter i ugnen, de syns när dem har fått färg
7. ta ut dem ur ugnen lyft dem direkt och lägg dem på t.ex ett glas såhär


Nu kan du lägga din skål på en tallrik och sedan i med några kulor glass i den!
mums!


Mig ur någon annans ögon!

ibland så tänker jag att jag hade velat se mig genom någon annans ögon, för att få veta hur dem tänker när dem ser mig, kroppsform, håret, kläderna, utséendet över huvudtaget! och hur dem tror jag är, om dem tror att jo de där ser ut att vara en trevlig person, eller ne de där ser ut som en riktigt tråkig människa!!
hur kan man göra detta?

8 januari

äntligen kom "januari" med lite rutin!
för övrigt har dagen varit bra men varit grymt trött, under lunchen somnade jag i två minuter, fy fan så skönt!

imorgon börjar veckan med stort V, då vet jag lite mer om framtiden och jag kan inte bärga mig! men samtidigt är jag grymme nervös! hade velat ha någon som kunde lugna mig, men men! de kommer väl! snart snart får ni veta vad som händer i mitt liv! snart!

jag gjorde grymt god hallonkräm idag på jobbet, receptet kommer senare ;) lovar!

sitter just nu och lyssnar på adele, och seplare kortspel, älskar adeles låtar och hennes röst, helt otrolig!

ne snart duscha och sova, doktorn imorgon å sen får man se hur dagen fortlöper!
hejhej!

7 januari

jo vars, dagen har varit bra, jag har lagat lite mat typ, trevligt! ska göra de imorgon också!
längtar fortfarande till nästa vecka,,, mycket kan hända!! woppidoo!
för övrigt har jag faktiskt inge mer att tillägga om dagen!


igår mötte jag å johan en man i rondellen! ja MÖTTE! han körde åt fel håll :O!

6 januari

ännu en gång tänkte jag skriva december iställer för januari, ehm som sagt jag lär mig nog snart!! :O ?
det har gått bra på jobbet idag, dock har jag gått å snörvlat, eftersom jag e förkyld, men sånt får man leva med ^^
imorgon och söndag kvar sen ledig en dag, ska för övrigt till doktorn på måndag, så upp tidigt ändå! men i alla fall, då kanske dem hittar vad som får mig att bli massa sjuk!
snart blir de hemmagjord pizza, mammas, gott!!
jaja! jag längtar te nästa vecka, mycket kan hända på några dagar! vi får väl se!! :) :)

är på jobbet!

sitetr vid datorn på jobbet, jag har lunchrast, skönt! jag e trött, är ju förkyld, men de e la lugnt, jag får leva med de! de går ju över snart! :)
nej snart fortsätta jobba! ha de gött! kram

5 januari

en helt okej dag, dock vaknade jag vid sju trots att jag var ledig idag, blev upp på toa sen snyta sig och försöka med lite nässpray för att kunna andas medans man försökte somna om! gick inge vidare så drog mig upp, på med morgonrocken och degade vid tvn en stund, lagade mat, å sen vid tolv var de iväg med mamma, på onsdag nästa vecka vet jag lite mer om mitt liv, vi får väl se hur detta slutar!
har för övrigt bakat en kaka idag, recept kommer upp senare och gjort en sminkning, har blivit duktig på de på senaste tiden, men upptäckt att jag har massa grejer jag måste slänga som e för gammalt, får rensa de lagom te när jag eventuellt flyttar någon gång!
nu väntar jag på min johan då han kommer ikväll eftersom han är ledig imorgon, själv jobbar jag hela helgen, men vad ska man göra åt de, man får ju betalt i alla fall, pengar är bra om man vill flytta ^^
nej hej svejs!

Smokey smokey :D

samma teknik olika färger
tv. en grön smokey eye!
th. en neutral, brun smokey eye!


neutralt!


grönt!

4 januari

fy fan vilken dag, känt mig sjuk, typ febrig hela dagen och förkylningen är värre idag än alla andra dagar, har för övrigt ringt vårdcentralen igen och ska dit på måndag få se om dem kan hjälpa mig denna gången!
jag jobbade in lunchen idag och gick hem tidigare för kände att jag bara ville hem!
har för övrigt inte gjort så mycket efter jag kom hem, var å handlade med mamma och skrivit in två recept från nätet till min kokbok! kakor var de ;) jag ska prova och delar sedan med mig!

sitter på nålar inför imorgon, är så jävla spänd hoppas de går bra!!!! sen kanske jag kan skriva här.. att fan vad bra de gick! snart snart snart! men de kan jag inte göra ännu! :O hemligt hemligt! ni får väl se.. eller ni och ni.. vi! jag vet inte så mycket ännu tyvärr, men hoppas det göra jag med hela mitt hjärta!

är för övrigt ledig imorgon, känns skönt, behöver nog de!
nej nu ska jag ner å ta tempen! ha de gött!

kyckling och ris a'la matlåda!

Eftersom jag jobbar mycket nu så behövs alltid smidiga matlådor, detta är ett recept på kyckling och ris som man kan göra i stor mängd och som smakar gott efter det har varit fryst. du kan variera grönsaker och sådant i blandningen som du vill detta är bara ett sätt att göra de.
ca 3-4 matlådor beroende på hur mycket du äter till lunch!

1-2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 liten burk majs
1 liten burk svamp (champinjoner eller kantareller kvittar)
1 burk annanas i skivor
ca 1 dl smaksatt creme fraiche (t.ex paprika chili)
kryddor du gillar, jag använde salt peppar och överbliven tacokrydda


2 dl ris
1 buljongtärning (t.ex grönsaksbuljong)

1. häll i 4 dl vatten och 2 dl ris i en gryta och låt koka när vattnet kokt ner en bit tillsätter du buljongen och låta koka en stund till tills riset är färdigt.
2. dela kycklingen i små tärningar och hacka löken fint
3. värm en stekpanna med smör eller olja i, tillsättlöken och låt den fräsa en liten stund sedan i med kycklingen, stek den färdig var noga med kyckling då det är smittorisk om den inte blir genomstekt. krydda med kryddorna du vill använda.
4. öppna burkar och låt rinna av, annanasens spad kan du hälla lite av i pannan med kycklingen då vi kommer tillsätta annanasen sist så får kycklingen lite sötare smak.
5. tillsätt svampen först och fräs till lite grann sedan majsen, låt stekas ihop kryda mer om du vill. tillsätt annanasen efter ca5 minuter blanda ihop.
6. blanda i creme fraichen och sist riset
7. smaka av och låt sedan stå och svalna innan du fördela maten i dina matlådor!

FÄRDIGT :D

3 januari

upptäckte att jag har svårt för att skriva januari istället för december, jaja de vänjer jag mig väl lagom te februari ;)
de kommer för övrigt två recept upp snart, vänta tålmodigt så får ni se!
ska snart över te anna och prata mat som jag ska ordna till hennes 30års fest, trevligt!
just nu lyssnar jag gamla green day låtar, nostalgin på topp!
dagen har gått bra, skönt med lagom arbetsdag, 8-15 de räcker! jobbar imorgon med sen ledig torsdag, awesome! tyvärr blir de ju jobb hela helgen, men vad ska jag göra åt de ^^
händerna är fulla av sår man har lyckats få i köket, skärsår, brännsår, rivmärken, klämmärken, härligt! jag lär mig kanske någon gång!

på fredag är de trettondag jul och då brukar jag alltid vara på julfest i kyrkan men nej i år jobbar jag, skit tråkigt de där, nästa år kanske! de e ledarträff på söndag med och jag jobbar då med, inte bra de där, men vad gör man, inkomsten först!

nej nu loggar jag! ha de gött!

2 januari

jaha, ännu en arbetsdag har gått och jag är trött! varit en ganska bra dag med med och motgångar som alla andra dagar, imorgon och på onsdag är de städ som gäller och torsdagen är ledig skönt! men sen blir de jobba hela helgen, fredag, lördag, söndag men de ska nog gå bra!
har precis kollar nya friskis och svettis schemat, då blir de cirkelys 1.2 dagar i veckan och troligen yoga! yogan kanske hjälper mig att slappna av och sova bättre! den låg ju på en bra tid så jag ska inte klaga!
borde väl gå och ta mig en smörgås annars blir väl mamma tosig!
hejsvejs!

1 januari 2012!

ja då var de 2012!
helgen har varit helt underbar! jag och johan har haft de otroligt mysigt, helt okomplicerat med bara massa kärlek! precis som det ska vara, de var länge sen de bara var så där okomplicerat! underbart! hoppas nästa helg blir lika fantastisk!
idag har vi suttit framför tvn hela dagen, skönt att bara ta de lugnt, speciellt när man har en hel arbetsvecka framför sig, är bara ledig på torsdag kommande vecka, men de får gå ändå! tummen upp!

RSS 2.0