trött och vill bara sova!

jaha, imorse fick man ta sig in te stan för att ha söndagsskolan med tess då alla andra är bortresta, har ju egentligen inte söndagsskolan ^^
sen när man kom hem blev de laga mat, dammsuga, diska, rengöra toan och rengöra ugnen! nu är jag riktigt trött vill mest bara sova! gräva ner mig i ett hål och inte komma upp igen! men! ikväll är det drillträning, inför första maj på tisdag! den jobbigast uppvisningen på hela året! men man får ta tjuren i hornen och bara göra de!

längtar till sommaren!

drömmer mig bort till varmare väder, till sol, kortbyxor och ingen jacka!
satt och tittade lite på flygresor, eftersom vi ska te kroatien till sommar, två veckor! så vill ju boka ett billig bra plan, å sen bara sitta där å vänta i två timmar sen är man i värmen! i mitt kära paradis som jag älskar över allt på jorden! underbart! längtar!




fått växter!

jag har ju jobbat idag då, lena från mitt jobb, en trevlig människa, gav mig fyra växter som jag ska plantera ute i min rabatt, roligt :D fick bland annat gräslök och timjan! :D
efter jobbet blev de kyrkan och sedan hem till johan, det blev pyttipanna till kvällsmat framför halv åtta hos mig! snart är det revenge på tv, gillar!
imorgon jobbar jag te tolv, sedan ska jag hem å fixa å dona! ska inom mamma också och lämna en grej, ska försöka greja i trädgården i helgen! håller tummarna för fint väder!

Att göra fult till fint!

jag gjorde två konservburkar fina :D
nu ska jag bara plantera något fint i dem, sen e dem klara!


Herman! #2

Denna gången blev det en hermanrutor med äpple, kanel och vanilj! gottigott :D
tog alltså bort, nötter och choklad och la till vaniljsocker! MUMS med vispad vaniljgrädde!




Goda rågkringlor

En riktigt underskattad kringla! jag tycker att dem är riktigt goda, helst med smör och ost på :D
receptet ger 40 st men jag gjorde bara halv sats när jag bakade så jag fick 20 st :)



Ingredienser:
5 dl mjölk
550 g vetemjöl
500 g rågmjöl
350 g smör/margarin
2,5 dl strösocker
25 g bakpulver
25 g hjorthornssalt

1.sätt på ugnen på 225grader. Väg och mät upp de torra ingredienserna, blanda dem i en bunke
2. smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och häll sedan i mjölken
3. häll i mjölkblandningen i de torra ingredienserna medan maskinen är igång (om du nu använder bakmaskin) låt knåda smidig
(här trodde jag att den skulle vara jätte kletig när jag skulle ta i den, för den ser kletig ut, trodde aldrig degen skulle vara så smidig som den var)
4. häll lite mjöl på bänken, och häll ut degen på borden, knåda lätt och dela sedan i 40 bitar, rulla ut små korvar och forma till kringlor och lägg på bakplåt inte för tätt! sen in i mitten av ugnen 10-12 minuter!
varning! för er som inte bakat med hjorthornssalt innan, ha inte näsan för nära ugnen när ni öppnar luckan, för de kan lukta riktigt stark, som amoniak! det är inget fel!

Servera fördelaktigt med smör och ost :D


äntligen ledig!

efter att ha jobbat varje dag förra veckan så är man ledig idag, riktigt skönt måste jag erkänna!
idag kommer eventuellt ugnen gå på högvarv då jag har en hel lista gå grejer jag vill baka! men vi får väl se!
de är i alla fall dags att baka ut min kära herman! denna gången blir det en annan variant :)

Ny favorit i köket!

satte in denna hylla på bänken i köket, den förvarar kakao, vaniljsocker, bakpulver, strössel, aromer och hushållsfärger :)


Formfranska

Ett riktigt gott bröd som är perfekt i rosten! Nästa gång ska jag försöka mig på frallor med samma deg :)



Ingredienser:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1 dl olja
1-2 msk salt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl
smör
sesamfrön och blå vallmofrön
1 ägg/vatten

1. smula jästen i en bunke och blanda ut med vattnet. tillsätt houng, brödsirap, olja och salt. (till dessa två steg använden jag en visp)
2. tillsätt durumvetemjöl och hälften av vetemjölet, tillsätt sedan lite av vetemjöl i taget tills degen går ihop och slägg från bunken
3. låt jäsa övertäckt i ungefär 40 minuter, smöra under tiden två bakformar och bröa med frön
4. dela degen i två delar, knåda ihop och rulla ut till två limpor och lägg i formarna, låt jäsa i ca 30 minuter. sätt ugnen på 200 grader.
5. pensla limporna med antingen ett uppvispat ägg eller med vatten och strö frön över. grädda i ugnen 25-30 minuter, låt svalna på galler :D


Secondhand!

Min mamma älskar att gå på olika secondhand affärer och här i stan är några av dem bara öppna på lördagar så när lördagen kommer vet man vart mamma ska!
i lördags så var jag, mamma, mammas kompis och min svärmor ute en runt runt halva stan och var inne i några secondhand affärer,
och jag hittade denna fins glasburken som jag blev fullkompligt förälskad i!!


Herman!

här kommer äntligen en bild på min herman jag bakade!! förlåt att de dröjt!
det skullen egentligen vara äpple i men jag bytte till morötter och sen skulle de vara nötter i men dem tog jag bort då johan är allergisk, sen gjorde jag e frosting och la på! gott gott :D


sovmorgon!

ja, första gången denna veckan hade jag sovmorgon idag, skönt som fasen att få sova ut, de behövdes! jag jobbar ju nu till helgen också så då blir de ingen sovmorgon!
nu är de alldeles strax dags att åka till jobbet, börjar ju kvart i nio, så hej svejs så länge!

tillbaka till verkligheten!

ja asså jag har haft en hel del att göra denna veckan, jobbat varje dag och haft övriga fritidsaktiviteter efter jobbet så haft fullt upp! jag kan inte lova att de blir många inlägg i helgen eller nästa vecka heller, för troligen blir de mycket jobb då också.. men jag försöker!!! tycker om min blogg och vill ta hand om den ibland också!

reality check!

Ett händelseförlopp:
Jag sätter mig vid datorn.. kollar igenom facebook och de bloggar jag följer!
"jaha" *klick* "ne men vad i.. har hon inte lagt ut något nytt inlägg denna gången heller,  de är säkert en vecka sen nu"
(byter blogg) *klick*
"NÄÄ, inte hon heller, vad i hee..."
*tänker*
oj hoppsan! det har inte jag heller!! O_o

*skriver* www.blogg.se
kanske dags att skriva ett inlägg, även om de kanske är meningslöst innehåll :D
älskar ju er :D

bbq tonight

jaha, då blir de grillfest ikväll, ser man ju fram emot! kan bli roligt, jag håller tummarna för att hälsan håller hela vägen fram!

jobbat och bakat!

idag har man varit på jobbet till tolv, handla, sen blev de hem till mamma prata, äta, titta på mentalist och ge bort en del herman, sedan till tess ge bort två delar herman till sedan handla en gång till och sen hem! nu har jag bakat herman, diskat, diskat, diskat! :O
herman är färdig :) bild kommer senare
jag har gjort en liten provsmörgåstårta till mamma och pappa, med en ny rör så vi får se om den blir godkänd :D
snart kommer johan hem, då ska vi ut och gå, titta tv, äta mat, mysa och sova! kanske inte i den ordningen vi får väl se!

Pizza-paj

denna intressanta maträtt kom till en kväll då jag och johan absolut inte visste vad vi skulle äta.. vi hade köttfärs från tacos dagen innan och vi tänkte göra inbakt pizza, jag vet - vi gör den i en pajform! så ja då blev de pizza-paj  :D




Pizzadeg:
25 g jäst
2½ dl vatten
2 msk olja
½ tsk salt
6-7 dl vetemjöl

fyllning:
tomatpuré
tacofärs (från gårdagens tacos, har ni ej det så funkar det att steka upp köttfärs och krydda till)
2 sorters skinka (vi använde pastrami och saltkött)
2 tomater
1-2 gula lökar
riven ost (vi använde svecia)
pizzakrydda

1. smula jästen i en bunke, värm vattnet till 37 grader och blanda ut jästen med lite av vattnet
2. tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästa all vetemjöl. låt jäsa i 40-60 minuter
(Har du inte tacofärs från dagen innan är det nu du ska steka din färs och krydda)
3. sätt på ugnen på 200.225 grader! ta ut degen från bunken, dela den i två delar-en lite större än den andra, knåda den stora delen och kavla ut lagom stor till pajformen och kanterna,
4. smörj pajformen och lägg i pizzadegen, hela formen ska vara täckt, kanterna också.
5. nu smetar du i tomatpuré i botten och sedan på med övriga ingredienser, avsluta med ost och pizzakrydda
6. kavla ut den andra delen av degen och lägg på locket, nyp ihop locket med kanterna och in i ugnen i ca 15 minuter.





ledig idag!

ja då var man ledig idag, fick ju rycka in och jobba igår så de blev inte alls ledig dag igår! så jobbade 15-21, men goa pengar i slutändan!
just nu har jag ett bröd på jäsning och ska strax äta lite lunch!


tänkte avsluta med att säga: JOHAN! jag älskar dig! tack för massa lång tid ihop!

Pitabröd

Riktigt goda pitabröd som man kan lägga köttfärs och andra goda grejer i, eller varför inte bre smör på!



Ingredienser:
25 g jäst (½ paket)
5 dl vatten
2 tsk salt
12-13 dl vetemjöl

1. värm vattnet till 37 grader, dela sönder jästen i en bunke och blanda ut den med lite av vattnet.
2. tillsätt resten av vattnet, salt och nästa allt mjöl, arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken! låt jäsa under bakduk i 1 timme!
3. häll ut degen på mjölat bakbord och knåda degen lätt
4. dela degen i 16 bitar. rulla bitarna till bollar och platta sedan till dem. värm under tiden en osmord plåt i ugnen.
5. ta ut plåten och pensla med lite olja lägg sedan på pitabröden och grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter, låt kallna på bakduk!

serveringsförslag:

god morgon

jaha, då har man vaknat, ätit frukost och pillat lite på datorn, nu ska jag och johan iväg och handla lite! trevligt att få sällskap för en gångs skull, hej svejs så länge!

jobbat!

kom precis hem efter ett pass på ett av mina många arbetsplatsen, en riktigt trevlig kväll har det faktiskt varit, riktigt skönt vill jag säga! nu sova!

ps. imorgon kommer nog något nytt recept!

dålig?

jaha så jag är dålig?? altlså dålig på att uppdatera bloggen! men vet ni vad! ni är fruktansvärt dåliga på att kommentera! masn blir inte särskildt taggad att skriva när ingen svarar!

jaha.. då försöker vi ^^

jag tänkte jag skulle skriva ett inlägg nu när jag är ledig och så.. men kom inte på något att skriva om men jag ska försöka i alla fall..

tänkte börja med att efter som jag ändå inte vet vad jag ska skriva, så vill jag slå ett slag för elvispen.. ja alltså vilken fantastisk uppfinning och vad elvispens degkrokar är underskattade egentligen, dem är faktiskt väldigt smidiga!

för övrigt så, kommer ni ihåg surdegen på påse som jag köpte? en limpa hamnade i frysen och tog upp den igår kväll och åt några skivor till lunch idag, vill mest säga att de var godare nu är vad jag kom ihåg, + till surdegsbrödet! :)

jag ska strax in till stan för att dra te kyrkan för att konfirmanderna ska vara där idag och vi ledare tänkte vara lite sociala med dem och pyssla lite grann och så.

adoption!

ja men visst är det sant! och det är inte änns 1 april så jag luras inte!
imorgon ska jag få adoptera en herman.. känns fantastiskt :) har länge känt ett behov av att adoptera en herman! och äntligen fick jag chansen, roligt roligt! :D

ja för er som inte vet de är herman en surdegssockerkaka, eller vänskapskaka även kallad, man matar den i några dagar för att sedan dela den i några delar till vänner och sin egen del bakar man till en sockerkaka! detta gjorde jag när jag var liten, och nu är de dags igen :D

RSS 2.0