Små tårtor!

jag har hittat en ny favorit som byte mot marsipanen! det heter marschmallowfondant, hittade receptet på nätet, fantastisk att arbeta med!






Hemmagjord majonnäs

jag tycker personligen att köpt majonnäs är ganska dålig, vissa smakar mycke senap , andra är starka jag vill ha min majonnäs len och mild! så eftersom jag snart ska göra en smörgåstårta så blev de att ladda upp med lite majonnäs. denna kan man förvara i kylskåpet 3-4 veckor. det blev ungefär 2 burkar, (ca 8 dl)



Ingredienser:
4 äggulor
2 msk pressad citron
2-3 krm salt
3,5 tsk senap
1 krm vitpeppar
6 dl olja

använd elvisp!

1. blanda allt förutom oljan.
2. börja sedan att hälla i oljan droppvis och sedan i en fin stråle, (jag brukar hälla i en skvätt och vispa en stund och sen en skvätt till bara för att jag är kass på att hälla i en jämn stråle, hälften hamnar utanför!)
ju mer olja du har haft i desto mer olja kan du hälla i, i taget!

Tips!
när du ska hälla över din majonnäs i en glasburk, lägg lite plastfolie runt om kanterna så är det bara att ta bort den sen och du har en ren kant! inget kladd!



ledig några dagar

ja då var man ledig några dagar, igår var jag ledig, jag bakade lite grann och provade lite nya grejer,
idag är jag med ledig, då ska jag se om jag kan baka lite grann, ska göra lite måste-göra grejer, och så är de sista drillträningen för terminen ikväll! de blir nog en bra dag!
imorgon är jag med ledig, då har jag inte planerat något ännu, men de blir säkert något trevligt!

Choclate chip Lemon cookies

Efter att ha gjort de galet goda citronsnittarna blev jag sugen på att göra mera kakor med citron, de blev de här cookiesen :D



Ingredienser:
1 dl socker
4 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200g smör/margarin
1 äggula
1 citron
ca 70 g chokladknappar

1. blanda de torra ingredienserna med en gaffel
2. tillsätt fettet i kuber och nyp ihop med fingrarna till en smulig deg
3. tillsätt äggula och rivet citronskal, arbeta ihop dgen så den håller ihop
4. tillsätt chokladknapparna och fördela jämnt över degen
5. rulla till lika stora bollar (ca 30 st) lägg på bakplåt med bakplåtspapper, ta en sked och platta till lite grann!
6. grädda i ugnen på 200 grader, eller om ni som jag har varmluftsugn 175 grader i ca 10-12 minuter


man bor ju på landet!

jo men visst finns det en liten lantlolla inombords någonstans!
eftersom älsklingen gjorde klart mitt land igår, så har man låtsas ha gröna fingrar och planterat lite.. jag har satt potatis, morötter, isbergsallad och gurka, har även satt lite dill och persilija i rabatten, waiting waiting!
kom på nu att jag har lite sättlök också som ska ut i landet så småningom, men vafan en sak i taget! detta blir fint :D

bullarna från Jan hedhs bok!




Dessa bullarna kallas för smörsnäckor i boken, men jag gjorde dem till sockerknutar, dem är fyllda med en smörblandning som består av socker och vaniljsocker, riktigt goda bullar! i receptet skulle dem ha täckts med mandelspån men jag gillar inte mandel!


Inget konstigare än en kanelbulle, fyllningen är gjord på mandelmassa, socker, smör och kanel om jag inte minns helt tokigt, inget ovanpå, de skulle vara mandelspån även här men jag valde att inte ha något! man kunde ju klart strösslat pärlsocker på dem.


Dem längst ner i hörnet är kringlor, enbart vetedeg som är formade till kringlor och efter gräddning doppad ei socker, enkelt och gott!

solen skiner!

det är nästan värt ett litet glädjeskutt! jag e lycklig, om man tittar ut ser man solen! fantastiskt, finns det något jag blir riktigt glad över så är de fint väder! underbart! nej nu ska jag inte sitta inne mera!
med nyrakade ben ska jag ta på mig sommarkläderna och göra stan! fint :)

Grattis Johan!

i fredags fyllde min kära sambo 23 år, grattis till honom :D

idag så kommer familjen och ska fira honom, delar av den i alla fall, fin fint!
solen är framme och värmen sätter in, synd bara att man är förkyld! men snart är de dags för en alvedon och lite nässpray så man är trevligt till klockan två då folket kommer! maten är snart färdig och allt är i sin ordning! skönt! :D

ångest!

jag kan låtsas att allt är okej, att allt är lugnt och fridfullt, att jag lever ett drömliv och att allt kommer att ordna sig! att jag är stark och positiv och att det inte finns ett enda tvivel inom mig!
men sen kommer ångesten och sveper över hela kroppen och det blir jobbigt igen, jag hoppas att ber för att allt ska ordna sig, lösa sig i slutet, att allt ska bli bra, men blir det verkligen det? mitt mardrömssenario är att jag måste flytta från mitt hem, att det inte ska gå ihop sig och vi måste lämna vårt hem för att vi inte har råd! ångest!

inte på topp!

känner mig helt sjukt trött! jätte seg och orkar inget! tittar ut och ser fantastiskt fint väder ute och hade gärna vilja gå ut och gå en runda, men fy fan jag orkar inte! tröstar mig själv med att de blåser också, så det är nog inte så skönt väder ute!
ska laga lunch till mig och kvällsmat till johan om två timmar eller nått, sen börjar jag jobba vid tre och slutar vid nio, så idag har man inte jätte mycket ledig tid i alla fall! herregud sitter fortfarande i morgonrock! har inte orkar byta om ännu! ne för jag är lat idag!

vårfest

jaha då har man haft den årliga vårfesten i kyrkan idag, trevligt som tusan! men nu är man trött!
ska se om man kan gå ut en sväng eller så ikväll eller bara dö framför tvn, imorgon ska de tvättas och donas! kanske blir de något bakat också! :D

bloggen som ägaren glömde!

ja asså... *host* hoppsan :D
ne asså jag var ju ledig igår, men hade fullt upp med att baka kanelbullar :O de tog galet lång tid, börjar runt 11 och var klar strax efter tre, jäkla bullar, de blev kanelbullar, smörsnäckor och några få kringlor! gott i alla fall, men fyllningen i kanelbullarna gör jag inte igen tror jag inte, jag kör nog på smörsnäckornas fyllning men lägger till kanel, de tror jag blir mycket bättre!
idag ska jag försöka hinna med att baka frallor! ska också skriva klar en lista angående annas 30års fest, eftersom jag håller i buffén så måste jag se till att få alla recepten klara och handla-listan klar!

sjätte maj!

helgen på jobbet har varit trevlig, över förväntan! gör jag gärna om!

har egentligen inte så mycket att säga, mer än grattis till min vän jenny som blev mamma till en lite flicka, Lilly, i natt! fantastiskt!

ut med jobbet!

jaha, då ska man tydligen ut med jobbet ikväll.. är allvarligt talat nervös.. de e en person som fyller 40 så vi ska fira henne ikväll, kände att jag ville följa med i alla fall en gång med dem på aktiviteter jag säger ofta nej, är ju ny och känner mig inte riktigt in the gang ännu. .men hoppas de ska gå bra, jag har tagit på mig mina nya jeans och en snygg tröja med leopardfläckar på, fixat håret så gott de går och sminkat mig! inga landstinget kläder ikväll, ingen grön hatt.. inget som döljer ens egna stil. . men de ska nog som sagt gå bra! men jag stannar nog inte så länge, går väl hem runt nio, ska jobba imorgon, och jag dricker inget ikväll! jag kör bil! man kanske hade behövt något starkt att dricka för att öppna upp o_O ja nej! asså jag försöker iaf!
vi ska äta på en kinarestaurang, så länge jag hamnar mitt i någonstans, mellan två trevliga personer så ska de nog gå bra! *håller tummarna*

jan hedh

har fått en bakbok av min svärmor förra året, bröd och kaffebröd av jan hedh och har gör ju inte kanelbullar och linande på riktigt samma sätt som alla andra.. :O
så jag ska försöka mig på dem en dag, så får vi se vilket som är godast :D

RSS 2.0