Julkalender 2012 #3

 
Långpannerutor!


ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
1 tsk flingsalt
25 g smör
2 msk honung
250 g mager kesella
2 dl grahamsmjöl
5 dl manitoba cream
ca 7-8 dl vetemjöl


1. smula jästen i en bunke, värm vattnet till ca 34 grader och häll över jästen, vispa tills jästen löst sig.
2. tillsätt salt, honung, kesella, grahamsmjöl, manitoba cream och hälften av vetemjölet. arbeta väl och tillsätt mer mjöl efter han. tillsätt smöret klickvis i degen. låt jäsa 40 minuter.
3. stjälp upp degen i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper. platta ut degen med en mjölad hand och skär i ca 30 rutor. låt jäsa 30 minuter.
4. grädda mitt i ugnen 225grader (varmluft 200grader) i 15-20 minuter.
jag brukar sätta min timer på 5-10 minuter under rekomenderad tid för att hålla koll på bakningen så att inget bräns.

kan användas som brytbröd. ställ fram hela "klumpen" och låt gästerna bryta av sin bit själva! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0