småkakor med jordgubbar, vit choklad och kokos!

en spröd småkaka som passar till alla tillfällen! blir cirka 30 snittar
 
ingredienser:
4 dl mjöl
1 dl socker
200 smör
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

jordgubbssylt
vitchoklad
kokosflingor
 
1. blanda de torra ingredienserna, klicka sedan smöret i kuber och nyp ihop till en deg, använder du maskin så kan degen bli ganska smulig, häll ner någon droppe vatten så binder sig degen samman på ett kick!
2. låt degen vila i en påse i kylskåp i ca 30 minuter!
ugn: 200 grader (175 varmluft)
3. ta ut degen ur kylskåpet, dela i två och rulla ut till en lång korv, platta till den så att den är lite mindre än 1 cm tjock, kleta på sylten över nästan hela längden, då inte hela vägen ut på kanterna, riv lite vit choklad över sylten och strö sedan kokos över!
4. grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter!
5. när du tagit ut plåten dela dem snabbt i fina snittar! låt svalna och njut!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0