Julkalender 2012 #6

 
Tårtbotten Lika-delar
En tårtbotten som de flesta bakbloggare använder.super enkel och god tårtbotten!
man tar tre lika stora glas, knäcker äggen man behöver i den första, sedan häller man upp mjöl i den andra lika mycket som äggen och likadant med socker i det tredje glaset. sedan vispar man ägg och socker riktigt pösigt, man tillsätter bakpulver och ev.vaniljsocker till mjölet och siktar det i äggvispet. sedan vänder man ner mjölet med t.ex. en slickepott. häll i en form klädd med bakplåtspapper.
grädda sedan i nedre delen av ugnen, 175-200 grader.
en 20-24 cm 30-40 minuter. tänk på att inte öppna ugnen första halvan av tiden då sjunker den ihop!
 
Vill du ha en chokladbotten?
då minskar man ner på mjölet och tillsätter kakao, jag brukar tänka 0,5 cm kakao(på glaset) till en 24 och 1 cm kakao till 28 cm.

Hur många ägg till vilken botten? (räknad på runda former)
3-4 ägg 20 cm
4-5 ägg 24cm
5-6 ägg 26 cm
7-8 ägg 28 cm

Hur mycket bakpulver?
2-3 ägg 1 tsk
4-5 ägg 1,5 tsk
6-7 ägg 2 tsk
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0