Dammsugare!

Dammsugare, trådrullare, punchrulle, arraksrulle.. ja detta älskvärda bakverk har många namn och riktigt god är den :)
grundreceptet är hämtat från "sju sorters kakor"
 
 
Ingredienser:
300 g rumsvarmt margarin
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
5-6 msk kakao
ca 1l kaksmulor, t.ex. från sockerkaka
arrakarom
 
ca 400-500g färgad marsipan
blockchoklad
 
1. vispa ihop margarin, florsocker, vaniljsockere och kakao till en jämn deg.
2- tillsätt kaksmulorna och blanda väl, smaka av med arrak efter egen smak.
3. lägg degen i en sprits, klipp en ganska stor öppning, ca 2 cm, spritsa längder av degen på en bricka och ställ i kylskåpet.
4. mjuka upp marsipanen, använd maizena så att marsipanen inte fastnar i bordet, ta en bit och kavla ut en avlång platta, ca 1dm bred inge för tunn men inte för tjock heller.
5. ta ut brickan med degen på, ta lite maizena på händerna och lyft försiktigt över längderna på marsipanen längst ena kanten lämna ca 1-2 cm som du ska börja rulla med sen, blev degen ojämnt spritsad kan du fixa till de lite med mjölade händer. lägg deg längs med hela kanten.
6. använd sedan en degskrapa och börja rulla ihop kakan, försök rulla ganska hårt så att allt håller ihop men akta så att den inte gå sönder.
7. när hela är ihoprullad så lägger du skarven mot bordet och ta en kniv och skär bort änden, sedan skär du lagom långa kakor. lägg på en bricka och ställ i kylskåpet medan du smälter chokladen.
8. dags att doppa dem i choklad! när du börjar att doppa dammsugarna kan det vara en fördel att använda två brickor med bakplåtspapper på.
doppa ena änden på hälften av dammsugarna, ställ sedan in dem i kylskåpet så chokladen stelnar medan du doppar en änden på andra hälften av dammsugarna. när dem är klara byter du bara bricka i kylskåpet och doppar andra änden på de andra dammsugarna, så hinner chokalde stelna emellan så kladdar man inte så mycket :)
 

Kommentarer
Postat av: Tess

Va goda dem ser ut att vara,, var det svårt att göra dem? Har tänkt att göra det hemma. Det får kanske bli ett projekt nu när jag ska gå hemma igen xD

Svar: Inte jättesvårt faktiskt, kräver lite tålamod bara :)Tacktack
Mare

2013-01-14 @ 08:55:16
URL: http://tezzjohansson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0