Kycklinggryta!



God kycklinggryta som passar bra till pasta, spaghetti eller ris! ca 4p

Ingredienser:
2 kycklingfiléer
1 gul lök
2-3 dl frysta juliennegrönsaker/rotfrukter
2 burkar á 184 g hela champinjoner
1 burk á 400g krossade tomater + vatten + grädde
1 msk honung
salt, citronpeppar
italiensk salladskrydda
basilika

1. hacka lök och lägg i en lagom stor gryta med olja eller flytande margarin
2. medan löken blir mjuk skär du kycklingen i lagom stora bitar som passar dig, krydda med salt, citronpeppar och italiensk salladskrydda. lägg sedan bitarna i gryta.
3. efter några minuter då kycklingen stekts runt hela tillsätter du grönsakerna och svampen låt fräsa tills grönsakerna är ganska mjuka.
tillsätt krossadetomare, honung och basilika.
4. innan du slänger burken från de krossade tomaterna fyller du den till hälften med vatten, då får du i allt som fanns i burken och du tillsätter enkelt vätska utan att behöva ta fram decilitermått.
5. fyll burken igen med 2/3 grädde och blanda i, i grytan, låt nu stå och puttra tills allt kokat ihop ordentligt, smaka av med kryddor och servera sedan med pasta, spaghetti eller ris!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0