kyckling och ris a'la matlåda!

Eftersom jag jobbar mycket nu så behövs alltid smidiga matlådor, detta är ett recept på kyckling och ris som man kan göra i stor mängd och som smakar gott efter det har varit fryst. du kan variera grönsaker och sådant i blandningen som du vill detta är bara ett sätt att göra de.
ca 3-4 matlådor beroende på hur mycket du äter till lunch!

1-2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 liten burk majs
1 liten burk svamp (champinjoner eller kantareller kvittar)
1 burk annanas i skivor
ca 1 dl smaksatt creme fraiche (t.ex paprika chili)
kryddor du gillar, jag använde salt peppar och överbliven tacokrydda


2 dl ris
1 buljongtärning (t.ex grönsaksbuljong)

1. häll i 4 dl vatten och 2 dl ris i en gryta och låt koka när vattnet kokt ner en bit tillsätter du buljongen och låta koka en stund till tills riset är färdigt.
2. dela kycklingen i små tärningar och hacka löken fint
3. värm en stekpanna med smör eller olja i, tillsättlöken och låt den fräsa en liten stund sedan i med kycklingen, stek den färdig var noga med kyckling då det är smittorisk om den inte blir genomstekt. krydda med kryddorna du vill använda.
4. öppna burkar och låt rinna av, annanasens spad kan du hälla lite av i pannan med kycklingen då vi kommer tillsätta annanasen sist så får kycklingen lite sötare smak.
5. tillsätt svampen först och fräs till lite grann sedan majsen, låt stekas ihop kryda mer om du vill. tillsätt annanasen efter ca5 minuter blanda ihop.
6. blanda i creme fraichen och sist riset
7. smaka av och låt sedan stå och svalna innan du fördela maten i dina matlådor!

FÄRDIGT :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0