Havreflarn till efterrätten!

Havreflarn är gott som det är till kaffet, men funkar väldigt bra till glassefterrätten också!

ingredienser:
100g smör
3 dl havregryn
1 ägg
1,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

1. sätt ugnen på 175 grader.
2. smält smöret och rör ner grynen.
3. vispa ägg och socker poröst.
4. rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver.
5. klicka genast ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.
ska du ha dem till till efterrätten på detta sättet får du göra dem lite större än vanligt


6. grädda dem i mitten av ugnen 6-7 minuter om dem är små, dessa stora behöver nästan 10 minuter i ugnen, de syns när dem har fått färg
7. ta ut dem ur ugnen lyft dem direkt och lägg dem på t.ex ett glas såhär


Nu kan du lägga din skål på en tallrik och sedan i med några kulor glass i den!
mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0