Muffins med två sorters choklad!

Goda muffins med bitar av vit och ljus choklad. Mums! :D




ingredienser:
100g margarin/smör
1/4 dl mjölk
1½ dl socker
2 ägg
1½ tsk bakpulver
1½ msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2 msk oboy
2 msk kakao
50 g hackad vit choklad
50 g hackad ljus choklad


1. börja med att sätta igång ugnen på 200 grader. smöra en muffinsplåt eller lägg i muffinsformar i en muffinsplåt.
2. sätt in en djup tallrik med smöret på i mikron och sätt igång mikron så smöret smälter, låt den sedan stå där tills du behöver smöret. vispa ägg och socker pösigt,
3. tillsätt mjöler, vaniljsocker, bakpulver, oboy och kakao och vispa ihop till en jämn smet.
4. sedan häller du i mjölken och det smälta smöret.
5. till sist vänder du ner den hackade choklade, undvik att använda elvisp nu för då kan chokladen gå sönder mera och då blir det inte de bitar du vill ha, så vänd ner choklade med en slickepott eller liknande.
6. klicka ut smeten jämt i de tolv formarna, avsluta med att lägga i en äppelklyfta i varje muffins.
7. sätt in muffinsplåten i ugnen ca 12-15 min eller tills du kan sticka i dem utan att du får smet på stickan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0