Julkalender 2012 #17


Pepparkakstryffel ca 30st
 
Ingredienser:
skal:
100-200 g vit choklad

0,5 dl vispgrädde
150 g vit choklad
ca 1 tsk pepparkakskrydda

1. smält hälften av den vita chokladen till skalet, pensla sedan insidan av dina pralinformar(har du inga formar hoppar du över detta steget och doppar dem i chokladen på slutet istället)
2. hacka chokladen och lägg den i en gryta med grädden, sätt sprisen på låt värme och rör om ordentligt medan chokladen smälter i den varma grädden. DEN SKA INTE KOKA!
3. när chokladen smält så häller du i pepparkakskryddan, smaka smeten så att du tycker den smakar tillräckligt.
4-a(med formar) låt den sedan svalna, häll i en spritspåse och spritsa i formarna ta en tesked, spola i kallt vatten och tryck sedan till smeten i formen så att den inte sticker upp ovanför kanten på formen. låt kallna
4-b(utan formar) låt smeten stå kallt över natten, rulla sedan till kulor låt kallna ordentligt i kylen
5-a smält den andra hälften av den vita chokladen till skalet, och häll ovanpå formen och dra med t.ex en liten spatel så bottnen blir slät
5-b istället för att täcka formen så doppar ni tryffelkulorna i den smälta chokladen med t.ex en gaffel, låt stelna på bakplåtspapper.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0