Formfranska

Ett riktigt gott bröd som är perfekt i rosten! Nästa gång ska jag försöka mig på frallor med samma deg :)



Ingredienser:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1 dl olja
1-2 msk salt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl
smör
sesamfrön och blå vallmofrön
1 ägg/vatten

1. smula jästen i en bunke och blanda ut med vattnet. tillsätt houng, brödsirap, olja och salt. (till dessa två steg använden jag en visp)
2. tillsätt durumvetemjöl och hälften av vetemjölet, tillsätt sedan lite av vetemjöl i taget tills degen går ihop och slägg från bunken
3. låt jäsa övertäckt i ungefär 40 minuter, smöra under tiden två bakformar och bröa med frön
4. dela degen i två delar, knåda ihop och rulla ut till två limpor och lägg i formarna, låt jäsa i ca 30 minuter. sätt ugnen på 200 grader.
5. pensla limporna med antingen ett uppvispat ägg eller med vatten och strö frön över. grädda i ugnen 25-30 minuter, låt svalna på galler :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0