Snabbsurdeg! dag tre! dags att baka!

Äntligen är det upp till bevis, blir det ett gott surdegsbröd av det eller är misslyckandet ett faktum!?

Ingredienser:
7 dl vatten
½ dl olja
1 msk salt
ca 2.5 liter rågsikt

1. häll i surdegsblandningen i en bunke(bunken till bakmaskinen om du använder en sådan) tillsätt ljummet vatten, olja, salt och 1 liter rågsikt. (gör du det för hand kan du tillsätta mindre så att du får ihop alltihopa)
2. börjar blanda alltihopa, och tillsätta 5 dl mjöl när allt är blandat, sedan tillsätter du dl efter dl tills degen släpper något från bunken,
3. låt degen jäsa under bakduk i 1 timme
4. ta ut degen ur bunken upp på bakbord. dela den i fyra lika delar. platt till degen. vik in en kant och tryck hårt ner så att vikningen blir spänd, vik in andra sidan och gör likadant, nu är den ganska anlång vik in båda kort sidor och gör likadant,m avslut med att vika den på mitten och tryck till en sista gång, lägg sedan i den i en smord bakform med den änden neråt. fortsätt med de tre andra limporna.
5. låt limporna jäsa i formen under bakduk i 30 minuter! sätt på ugnen på 250 grader
6. skär mönster med en vass kniv och ha in i en varm ugn! så fort du har satt in bröden sänken du ugnen till 200 grader. sätt en äggklocka på 45 min nu är det bara dags att vänta!



För att avslöja hur det blev, som ni ser blev bröden väldigt fina, och jag tycker brödet blev väldigt gott, saftigt och fint! verkligen ett måste att prova en gång till :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0