Nigella's Chocolate chip bread pudding!

Såg på nigella en dag och såg detta receptet, det såg så farsligt gott ut att jag var tvungen att hitta det och rpova själv och äntligen här är resultatet!
ett recept där du använder ditt ljusa bröd som börjar bli hårt och inte speciellt saftigt längre!

ingredienser:
smör (att smöra formen med)
250 g ljust bröd i 3x3 cm kuber
100 g odense ljusa chokladknappar
3 ägg
40 g farinsocker
2 tsk mörk rom (detta är inte nödvändigt, det använde inte jag)
125 ml fet grädde
500 ml fet mjölk
4 tsk muscovado socker

1. värm ungen till 170 grader. smöra en ugnsform med hög kant.
2. lägg i brödbitarna och sprid chokladknapparna ovanpå.



3. vispa samman, ägg, farinsocker, rom, grädde och mjölk. häll det sedan ovanpå brödet och pressa in det i brödet med händerna.
4. låt det stå och dra i 20 minuter.
5. strö muscovadosockret ovanpå och sett sedan in i ugenen i cirka 40-50 minuter. den ska få färg på ovansidan och i den ska den ha puddingkonsistens
6. låt den stå och kallna något innan servering,

jag serverade denna med vaniljsås, men det är troligen valfritt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0