Apelsinmuffins med chokladfrost

200 g smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 apelsin

frost:
1 paket philadelphiaost original (200 g)
1 apelsin
20 g smör
1-2 dl florsocker
oboy och kakao efter smak

1. sätt på ugnen på 225 grader. ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
2. vispa smör och socker poröst, tillsätt sedan ett ägg i taget.
3. tillsätt vaniljsocker och rivet apelsinskal
4. häll i vattnet och mjölet blandat med bakpulver.
5. fördela smeten i 15 lite större formar grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter
6. ta ut ur ugnen och låt svalna

frosting:
pressa apelsinen ni rev skalet av till muffinsen, vispa ihop saften med philadelphiaosten.
Tillsätt smör och florsocker, se till att inte få klumpar av smöret
tillsätt sedan oboy och kakao efter smak. jag använder både och för att inte få en för kraftig kakaosmak.

ta en smörkniv eller en slickepott och kleta på frosten på svalnade muffins, ta gärna på lite färgglatt strössel också :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0